Bent u op zoek naar iets wat u in uw vrije tijd kunt doen, zoals een leuke hobby? Wat dacht u tekenen of fotograferen? U hoeft niet meteen een ster te worden, nee, het is vooral belangrijk dat u het leuk vindt. Hieronder zetten we de leukste cursussen van Cultura Ede op een rijtje.

Beeldhouwen

Heeft u altijd al uw eigen kunstwerken willen maken? Dan is beeldhouwen iets voor u! Tijdens deze cursus leert u hoe u uw eigen beeldhouwwerk kunt maken en u leert hier allerlei technieken voor aan. Zo bedenkt u zelf uw onderwerpen en werkt u dit uit in een kunstwerk. Uiteraard wordt u op weg geholpen wanneer u moeite heeft met het bedenken van onderwerpen. Tijdens de cursus wordt er gewerkt met verschillende materialen. Denk hierbij aan speksteen, alblast, lers, Belgisch hardsteen of marmer. De docent van deze cursus is Theo Fokke. Hij heeft al veel opleidingen gevolgd in beeldhouwkunst en heeft regelmatig exposities in binnen- en buitenland.

Beeldhouwen
Fotografie

 De vervolgworkshop wordt ingegaan op wat er in de basiscursus is behandeld. Er wordt dieper ingegaan op o.a. diafragma en sluitertijd, bestaand licht, flitser, kleurgebruik en compositie. De workshop smartphonefotografie is geschikt voor iedereen met een smartphone. De smartphones van tegenwoordig maken hele goede foto’s, maar u moet wel weten hoe u dat aan kunt pakken. De cursus wordt gegeven door professioneel fotograaf Arjan van Bruggen.

Fotografie

Droomt u ervan om mooie foto’s te kunnen maken? Tijdens deze cursus fotografie leert u hoe u goede foto’s kunt maken. Ook leert u hoe een foto beter en anders gemaakt kan worden, zonder dat hierbij ingewikkelde technische details worden verteld. Dit wordt gedaan aan de hand van allerlei voorbeelden. U kunt instappen op drie verschillende niveaus: basiscursus fotografie, vervolgworkshop fotografie en workshop smartphonefotografie. Tijdens de basiscursus leert u uw camera kennen met alle functies die erop zitten. Ook leert u over belichting, camerastandpunt, problemen met fotograferen en beleving van beeld. 

Modeltekenen dieren

Modeltekenen dieren

U leert tekenen door goed te kijken en veel te schetsen. Deze cursus bevat 15 lessen en iedere les bekijkt u een ander (levend) dier die u na gaat tekenen met potloot, houtskool en pastelkrijt. In de cursus leert u alles over licht, schaduw, dieptewerking en verhoudingen. Ook komt het voor dat u naar een locatie gaat en daar gaat tekenen. Tenslotte wordt er tijdens de cursus inspiratie opgedaan van verschillende dierentekenaars.

Muziek

Cultura heeft een Muziekplein dat bestaat uit verschillende muziekdocenten die samenwerken vanuit zelfstandige lespraktijken. Wilt u uw muzikaliteit verbeteren? Dan kunt u hier ook muzieklessen volgen. Zo kunt u op iedere leeftijd gitaar of piano leren spelen, of leren zingen. Ook zijn er diverse samenspelactiviteiten waarbij u samen muziek leert maken. Zo zijn er ensembles, bands, koren en orkesten waar u aan deel kunt nemen. Iedereen kan samen musiceren op zijn of haar niveau. Tenslotte zijn er regelmatig concerten waar u uw muziekkunsten kunt laten horen aan publiek…

 

Muziek
Dans

Dans

Heeft u altijd al willen leren dansen? Volg dan een cursus Salsa, Kizomba of Zumba bij Cultura Ede. In de lessen leert u basistechnieken en hoe u deze kunt toepassen in de figuren. U kunt instromen in verschillende niveaus: Beginners 1, Beginners 2, Beginners 3, Intermediate 1, Intermediate 2 en Intermediate 3. Wanneer u ergens anders al eerder lessen hebt gevolgd is het mogelijk om te kijken welk niveau het beste bij u past. Voor kinderen is er peuterdans, kleuterdans, kinderdans klassiek en modern/jazz.

Taalcursussen

Gaat u naar Italië of Spanje? Dan kan het weleens handig zijn als u de taal kunt spreken. Veel Italianen of Spanjaarden spreken geen Engels, of als ze het wel spreken zijn ze niet bereid het te spreken. Volg dan een cursus Italiaans of Spaans. Er zijn beginnerscursussen voor mensen die de taal nog niet spreken en cursussen conversatie voor als u de beginnerscursus gevolgd heeft. In de cursus conversatie leert u toepassen wat u in de beginnerscursus heeft geleerd en u leert daadwerkelijk gesprekken voeren. Is het even geleden dat u een taalcursus heeft gevolgd? Ga dan voor een opfriscursus.

Taalcursussen

Interieurstyling

Tijdens de workshop interieurstyling gaat u in één dag met uw interieur aan de slag. In de workshop maakt u moodboards, een kleurenplan en stalenkaarten met materialen. Ook maken we plattegronden en zelfs een maquette op schaal van uw eigen woon- of slaapkamer. Benieuwd naar verschillende interieurstijlen? Dit komt ook aan bod in de workshop. Het is een leuke, actieve dag waar u veel inspiratie op kunt doen!

Genoeg te doen bij Cultura Ede! Weet u nog niet zeker welke cursus u wilt volgen? Bij sommige cursussen is het mogelijk eerst een proefles te volgen om te kijken of het bij u past.