Naarmate de zon weer begint te schijnen, zien we dat er steeds meer kinderen buitenspelen. Niet alleen ontzettend gezellig, maar ook nog een goed voor de gezondheid ook. Frisse lucht doet immers iedereen goed. Wanneer de zon schijnt, is het tijd om ook het buitenspeelgoed weer massaal tevoorschijn te halen, zodat de kinderen zich weer prima kunnen vermaken. Toch blijkt dat het voor veel ouders vaak nog een enorme uitdaging is om te bepalen welk speelgoed nu praktisch en vooral leuk is voor buiten. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je, zodat jij zeker weet dat je kind een onvergetelijke tijd buiten heeft!

Zandbak

Zandbak

Dit is misschien wel het meest populaire buitenspeelgoed dat al enkele decennia lang onverminderd populair blijft. Er is namelijk bijna geen kind, uiteraard enkele uitzonderingen daargelaten die het niet leuk vindt om in de zandbak te spelen. Je kunnen er namelijk hun creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan en de mooiste zandkastelen bouwen, waar ze zich vervolgens vaak wel enkele uren mee kunnen vermaken. Het grote voordeel aan een zandbank, is dat ze er zijn in allerlei verschillende soorten, maten en vormen. Afhankelijk van hoe groot jouw tuin is, kun je dus een geschikte zandbak uitzoeken, zodat je kind hier fijn in kan spelen.

Trampoline

Niets is zo leuk dan ons helemaal uit te leven op een trampoline. Niet alleen vinden kinderen dit te gek, maar ook de ouders springen vaak met veel plezier een rondje mee. Let er echter wel op, dat wanneer je hem boven de grond laat staan, je ook een veiligheidsnet bevestigd. Vooral wanneer je er met kleine kinderen opgaat, kan het nog wel eens voorkomen dat je hun evenwicht verliezen, waardoor ze eraf kunnen vallen. Door een net rondom de trampoline te bevestigen, kunnen ze veilig blijven springen, zonder dat ze eraf kunnen vallen.

Trampoline
Glijbaan

Glijbaan

Heb jij wat meer ruimte in de tuin, dan is een glijbaan natuurlijk het perfecte speelgoed voor buiten. Want laten we eerlijk zijn, welk kind is er niet mee opgegroeid? Voor het optimale speelplezier, is een huis met glijbaan natuurlijk het ultieme. Hier kunnen ze zich helemaal uitleven en heerlijk in spelen en ravotten. Kortom, een absolute aanrader dus!

Conclusie

Buitenspeelgoed heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Uiteraard zijn er naast bovengenoemde 3 soorten buitenspeelgoed nog tal van andere leuke dingen waar ze zich opperbest mee kunnen vermaken. Het grote voordeel aan kinderen, is dat ze in principe helemaal niet zoveel nodig hebben om zich te kunnen vermaken. Zo is een bal vaak al voldoende om urenlang plezier mee te kunnen hebben. Heb je een speeltuin in de buurt, dan hoef je zelf niet eens van alles aan te schaffen, maar kunnen ze hier mooi gebruik van maken.