Even geleden werd onze work-life balance volledig omgegooid door de corona pandemie. We waren niet meer fysiek welkom op de werkvloer, maar moesten de eigen woonkamer zien om te toveren in de ideale werkplek. Anders gezegd: thuiswerken werd de nieuwe norm. Nu, ongeveer twee jaar later, mogen we weer op kantoor. Toch zien veel CEO’s voornamelijk de voordelen van het nieuwe concept waardoor we nog steeds, eventueel enkele dagen in de week, vanuit onze eigen stek werken. Een thuisbureau moet bovenal efficiënt zijn, maar om die reden maken we deze ook best zo aangenaam mogelijk. Volgende tips helpen je alvast. 

1. Kwaliteitsvolle bureau

Het bureau is ongetwijfeld het belangrijkste element van elk thuiskantoor, en daarom besteed je best voldoende aandacht aan de keuze ervan. Houd bijvoorbeeld rekening 

met de grootte en de stijl. Een kleine, compacte bureau met strakke lijnen is perfect voor een moderne woonkamer, terwijl een vintage houten bureau warmte en karakter toevoegt aan een meer traditionele ruimte. Zorg er tot slot voor dat hij voldoende ruimte heeft om je werkbenodigdheden op te bergen.

bureau
bureaustoel

2.Comfortabele bureaustoel

Een tweede essentieel element van je thuiswerkplek, is een comfortabele bureaustoel. Langdurig zitten kan namelijk rugpijn en andere gezondheidsproblemen veroorzaken, maar dit vermijd je met goede lendensteun en een verstelbare hoogte. Daarnaast kan een stoel met wieltjes handig zijn, want zo verplaats je je makkelijk door de woonkamer.

3. Kamerscherm

Werk je in een gedeelde woonruimte, dan kan een kamerscherm een gevoel van privacy en scheiding creëren. Spring hier creatief mee om, en gebruik een boekenplank of een gordijn. Zo schep je op een stijlvolle manier een visuele barrière tussen je thuisbureau en de rest van de kamer, terwijl je je beter kan concentreren op je werk.

Kamerscherm
 gordijnen

4. Praktische gordijnen

Overdag maak je best zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke lichtinval. Zo hou je je energiefactuur laag, en je concentratiepeil hoog. Bovendien maken zonnestralen je gelukkig, maar schijnt te zon net iets te fel op je pc-scherm? Dan komen top down bottom up gordijnen bijvoorbeeld zeer goed van pas. Hiermee regel je op een eenvoudige manier de hoeveelheid licht die er op je bureau valt.

5. Sfeervolle verlichting

Werk je regelmatig door in de avond? Dan zal je vaak niet meer kunnen genieten van natuurlijk daglicht in je bureau. Als de zon onder is, is goede verlichting dan ook van groot belang. Naast het praktische aspect creëer je met de juiste lampen een gezellige werksfeer. Zo spendeer je de laatste uurtjes achter je laptop alvast op een aangename manier. Denk er wel aan om de juiste raamdecoratie te kopen, want niet elke voorbijganger hoeft je achter je bureau te zien zitten. 

verlichting