Wie vaak moet reizen voor het werk, weet het maar al te goed: er komt heel wat planning en organisatie aan te pas. Welke kamer boek je? Welk vervoer neem je naar je bestemming en hoe regel je je vervoer ter plaatse? Allemaal zaken die je op voorhand moet uitpluizen. Gelukkig bestaan er een aantal tips die de planning van reizen voor het werk een stuk eenvoudiger maken. Wij geven er alvast drie.

Denk aan je wagen

Moet je regelmatig het vliegtuig nemen, denk dan op voorhand goed na over hoe  je het vervoer naar de luchthaven regelt. Het minst gedoe is natuurlijk de trein. Maar als je niet in of vlakbij een centrumstad woont, is de verbinding met de luchthavens in België niet echt optimaal. Taxi dan maar? Dat kan, maar kost jou of je bedrijf vaak handenvol geld. 

Wil je met je eigen wagen naar de luchthaven, kies dan voor een beveiligde parking. Zo is er de parking aan de luchthaven van Zaventem, waar je je auto voor een aantal dagen of weken kwijt kan voor een vast tarief. Zo kom je niet voor verrassingen te staan – wat bij taxi’s of andere parkeergarages wel eens het geval kan zijn. 

parking aan de luchthaven
businesstrip

Overweeg verschillende luchthavens

Vaak gaan we in België uit van de grote luchthaven van Zaventem. Maar overweeg – zeker voor kortere vluchten – ook eens de luchthaven van Charleroi. Je kan vaak op andere uren vliegen en de kosten voor parking aan Aeroport Charleroi zijn een pak lager. 

En wat we bij ons hebben, kan in het buitenland ook. Vaak is er één hoofdluchthaven en stap je daar over op een interne vlucht of de trein, maar net zo goed kan je rechtstreeks vliegen op een kleinere luchthaven. Zo bespaar je vaak heel wat geld en tijd! 

Ga voor abonnementen

Moet je ter plaatse heel wat afstand afleggen tussen verschillende locaties, probeer dat dan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te doen. Onze tip: koop al op voorhand (digitale) abonnementen. Vaak kan je met één zo’n abonnement verschillende openbare vervoersmiddelen gebruiken. Zo hoef je niet verschillende kaartjes te kopen en wordt ook het inbrengen van je reiskosten achteraf een pak eenvoudiger! 

Nog een laatste tip: zet Google Maps aan het werk en stippel op voorhand al de kortste weg uit tussen belangrijke locaties. Zeker als je best wat kilometers te voet gaat doen. Maak de belangrijkste routes offline beschikbaar op je smartphone, zo loop je ook zonder internetverbinding niet verloren in een onbekende stad.