Niets gaat boven je eigen koffie of thee

Lekker fris water tijdens een fietstochtje of een heerlijke warme koffie in de auto. Niets is zo lekker dan een drankje op de juiste temperatuur. Smaken die we proeven hangen immers samen met de temperatuur van het product. Neem nu bijvoorbeeld koffie. Is koffie te warm, krijgt het een bittere smaak. Koud dan is de smaak weer te flauw. Als je op pad bent, is er niets fijner dan je eigen drank. Waar de reis of trip ook naar toe gaat, een goede thermofles mag dus zeker niet ontbreken.

Urenlang genot van je drankjes

Bij het kiezen van een thermofles moet er met verschillende aspecten rekening gehouden worden. Het allerbelangrijkste is de isolatie. Het gaat er natuurlijk om dat warme en koude dranken hun temperatuur voor een lange tijd bewaren. Een thermofles is steeds voorzien van een dubbele wand. In de tussenruimte zit enkel lucht. Doordat die lucht vacuüm is getrokken, vormt hij als het ware een barrière tussen de inhoud en de buitenlucht. Zo wordt de temperatuur van de drank op een natuurlijke manier behouden. Welke temperatuur het buiten ook is, de temperatuur in de thermofles zal onveranderd blijven. Zo kan er een hele dag lang van warme koffie of koude limonade genoten worden.

isolatie thermofles

Een stevige en handige dop

De dop is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een thermofles. Een goede dop is onmisbaar. Bij veel thermoflessen verdwijnt er namelijk een deel van de temperatuur door een dop die de fles niet goed afsluit. Het goed afsluiten van de fles zorgt er ook voor dat de fles niet kan lekken. Een dop moet langs de ene kant stevig op de thermofles geplaatst worden, langs de andere kant moet hij er ook eenvoudig af kunnen. Onderweg moet er immers makkelijk en snel van de fles gedronken kunnen worden.

De dop van een thermofles

De trip bepaalt de grootte van de fles

De grootte van een thermofles is ook zeker niet onbelangrijk. Afhankelijk van de excursie of de reis wordt er voor de 1 liter thermofles of een kleinere fles gekozen. De grotere 1 liter thermofles kan in groep gebruikt worden. Meerdere personen kunnen zo van het drankje genieten. Tijdens een fietstocht of een stevige wandeling is een kleinere thermofles handiger. Hoe groter de thermofles, hoe zwaarder die immers zal wegen. De 1 liter thermofles is dan weer ideaal voor een lange autorit.

de grootte van de fles

 Roestvrij, sterk en isolerend materiaal

Het materiaal bij uitstek voor een thermofles is RVS. RVS is roestvrij materiaal dat jaren meegaat. Zowel de binnen- als de buitenzijde worden volledig beschermd. RVS is een heel sterk materiaal. Een thermofles moet namelijk tegen een stootje kunnen. Een thermofles zal overal tegenaan botsen, zeker als die in een tas bewaard wordt. Ook zal de thermofles zeker wel eens vallen. Het is belangrijk dat er geen barsten of scheuren ontstaan, zodat de fles niet gaat lekken. RVS is niet alleen een sterk materiaal, het zorgt voor een uitstekende isolatie. De hele fles dient wel in zijn geheel van RVS gemaakt te zijn. Worden er andere stoffen in verwerkt, kan dit voor warmteverlies zorgen.

Het materiaal voor een thermofles

Een leuke en handige thermofles voor de kinderen

Ook kinderen genieten van een thermofles. Ze zullen tijdens een trip rustig blijven met hun favoriete drankje. Een thermofles voor kinderen moet van dezelfde hoge kwaliteit zijn als de thermofles van de ouders. Voor kinderen is het natuurlijk extra belangrijk dat de thermofles makkelijk te gebruiken is. Een kind zal immers zelfstandig uit zijn thermofles willen drinken. Een push-up dop zal daarom handiger zijn dan de standaard draaidop. Een leuk design bij een thermofles voor kinderen is natuurlijk het belangrijkste. Een superheld of een prinses, een mooie prent zal het voor een kind alleen maar aantrekkelijker maken om te drinken. Vooral tijdens een lange reis is een rustig drinkmoment meer dan welkom.

Zeker voor een kleine baby is het uitermate belangrijk dat zijn drankjes op de juiste temperatuur bewaard worden. Een thermofles voor een baby dient uit kwalitatief hoogstaand topmateriaal vervaardigd te zijn. Het zijn kleinere flessen die makkelijk te hanteren zijn. Ze komen vaak met een lus in plaats van een handvat. Een leuk fel kleurtje maakt het drinken nog leuk ook.

thermofles voor de kinderen

Ook je eten blijft lekker warm

Thermoflessen komen tegenwoordig in heel wat verschillende vormen en met talloze snufjes en innovaties. Heel handig voor onderweg is de soep thermosfles. Deze fles heeft een iets bredere vorm met een grotere inhoud tot gevolg. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze thermofles uitstekend voor het bewaren van soep. Ook andere warme maaltijden kunnen makkelijk meegenomen worden. Eten kan tot 24 uur warm gehouden worden. Ideaal zijn de soep thermosflessen die met een kom komen. De maaltijd kan niet alleen makkelijk opgediend worden, de kom kan ook over de dop geplaatst worden zodat er zeker geen warmteverlies ontstaat.

eten blijft warm thermofles
thermofles kopen

Voor elk wat wils

Thermosflessen komen in verschillende merken voor. Bij elke gebruiker past er een thermofles. Een thermosfles voor onderweg dient van sterk materiaal dat jaren meegaat gemaakt te zijn. De thermofles is zo trouwens ook milieuvriendelijk. Het gebruik van wegwerpbekers wordt namelijk aanzienlijk verminderd.

 

Een handige en makkelijk dop en de juiste grootte zijn belangrijke criteria voor het aanschaffen van een thermofles. Een leuk design voor de kinderen mag niet vergeten worden. Thermoflessen zijn onmisbaar tijdens fietstochten, autovakantie’s of eender welke excursie. Een dagje uit is immers pas compleet met een eigen drankje erbij.