Tegenwoordig heb je heel wat keuze als het gaat om horloges. Leuk, maar soms verlies je het overzicht. Geen stress, wij zetten de meest populaire voor jou op een rijtje. Hoewel je er allemaal de tijd op kan lezen, is geen enkel horloge hetzelfde. Een horloge is een statement piece en elke stijl vertelt een ander verhaal. Welke verkies jij?

horloge

Klassiek horloge

Een klassieke outfit is niet compleet zonder klassiek horloge. Kostuum, overhemd, eventueel das, een leren riem én… Klopt, een horloge. Je kan kiezen voor een typisch chronograaf horloge – een horloge met een stopwatch – of wat denk je van een klassieke analoge stijl? Een klassiek horloge met een leren band of verkies jij een chroom horloge? Voor elke stijl is er wat wils: er is genoeg variatie bij horloges voor heren. Zowat alle horloges zijn tot in zekere mate waterdicht, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ga je morgen diepzeeduiken, let dan wel even op, niet alle horloges kunnen die druk aan.

Smartwatch

 

Een horloge dient tegenwoordig al lang niet meer alleen om te weten hoe laat het is. Waar je er vroeger nog enkel de tijd op kon lezen, is een uurwerk nu geëvolueerd naar een soort personal assistant. De functies zijn eindeloos: het geeft een signaal als je een berichtje krijg, telt je stappen, meet je hartslag en waarschuwt je wanneer het tijd is om te gaan slapen. Hij vertelt je nog net niet hoe geweldig je bent. Nog een voordeel van een smartwatch: je bespaart op de batterij van je smartphone! Geen gesukkel meer met powerbanks en opladers overal naartoe zeulen. Je horloge neemt een deel van de activiteiten over. Een smartwatch moet je natuurlijk thuis ook af en toe wel opladen, maar de batterij gaat een stuk langer mee dan die van je smartphone.

Smartwatch

Sporthorloge

Ben jij een sporter in hart en nieren, dan mag een sporthorloge niet ontbreken in jouw collectie. Zo’n horloge is speciaal ontwerpen voor een doorzetter zoals jij. Veel knoppen, verschillende uitgebreide functies en extreem schokbestendig: dat zijn enkele kenmerken waarin een sporthorloge zich onderscheidt van een klassieke smartwatch. Wil je meteen weten hoeveel calorieën je hebt verbrand na een rondje lopen? Met een sporthorloge ben je altijd geïnformeerd en weet je precies vanaf welke afstand je de meeste calorieën verbruikt. Op zoek naar een degelijk merk? Neem dan eens een kijkje naar het assortiment online. Een Garmin horloge is bijvoorbeeld een vaste waarde in sporthorloges.