Het reinigen van je gezicht lijkt zo simpel… Maar niets is minder waar! Veel dames doen dit toch niet op de juiste manier of gebruiken niet de juiste producten. Dit is nou juist zo belangrijk, want door het gebruiken van een verkeerd product kun je juist irritaties krijgen of wordt je huid droger of vetter. Hoe kun je het beste je huid reinigen en wanneer? Lees snel verder!

1. Reinig 2x per dag je huid

Reinig je huid 2x per dag. Dit is misschien wel een van de belangrijkste tips. Waarom? ’s Ochtends nadat je geslapen hebt scheidt je huid afvalstoffen uit. In de avond voor het slapen gaan is je huid de hele dag blootgesteld aan vuil en stof van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen of de foundation die je er overdag op hebt zitten, dus reinig je huid niet alleen ’s ochtends maar ook ’s avonds.

2. Gebruik lauwwarm water

Bij het reinigen van de huid, gebruik dan lauwwarm water. Wanneer je te heet water gebruikt kan de huid teveel uitdrogen en zorgen voor een verhoogde talgproductie.

reinigen

3. Spoel je gezicht af met water

Nadat je het reinigingsproduct hebt aangebracht is het van belang je gezicht af te spoelen met water. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een washandje of een watje.

4. Droog je gezicht af

Dep je gezicht met een handdoek. Let er dan op dat je niet wrijft! Stevig wrijven zorgt namelijk voor teveel doorbloeding waardoor je huid rood wordt en dat is niet nodig. Daarnaast geeft het teveel huidverschuiving, en ja, rimpels willen we niet toch? Gebruik een schone handdoek om je gezicht droog te maken.

5. Kies een goed reinigingsproduct

Het is belangrijk om een goed en zacht reinigingsproduct te gebruiken dat vuil en make-up resten verwijdert, maar tegelijkertijd natuurlijke processen in de huid intact laat. Een perfect reinigingsproduct is niet te mild, maar ook niet te heftig. Wanneer je een te mild product hebt zul je het vaker moeten herhalen en wanneer het product te heftig is krijg je eerder roodheid en een trekkerige huid. Clinique heeft verschillende soorten en zeer fijne reinigingsproducten die je kunt gebruiken. Het merk staat bekend om de 3 reinigingsstappen.

6. Reinigingsmelk of cleansing gel

Iedere huid is anders, dus iedere huid vraagt een eigen behandeling en eigen product. Kies dus een product dat geschikt is voor jouw huidtype. Wanneer je bijvoorbeeld een vettere huid hebt kun je beter kiezen voor een minder vet reinigingsproduct, heb je een drogere huid kun je wel kiezen voor een vettere reiniging. Meestal zie je op de verpakking of in de productbeschrijvingen voor welke huidtype het product geschikt is.

cleansing gel

7. Gebruik een gezichtslotion- of tonic

Soms kun je naast een reinigingsmelk- of gel ook een gezichtslotion- of tonic gebruiken. Dit kan een goede aanvulling zijn en om de PH-waarde van de huid te herstellen, wat ervoor zorgt dat je huid beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je op zoek bent naar een lotion voor de gevoelige huid dan heeft La Roche Posay fijne producten.

8.Gebruik een gezichtscrème en serum

Breng na je reinigingsritueel een fijne gezichtscrème aan. Onder de gezichtscrème kun je het beste een serum gebruiken. Hiermee verbeter je de hydratatie, verminder je de talgproductie, herstel je een droge huid, rimpeltjes, lijntjes en verstevig je de huid. Als je echt je huidconditie wilt verbeteren is een serum onder je gezichtscrème een abolute must! Zoek je een crème waar je ook nog lekker bruin van wordt zonder dat de zon je huid kan beschadigen? Ga dan voor een zelfbruiner.

de schoonheidsspecialiste

9. Scrubben

Het beste is om je huid 1 á 2 keer in de week je huid te scrubben. Dit verwijdert dode huidcellen en stimuleert ook de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor wordt je huid egaler, gladder en krijgt een frissere uitstraling. Ook onzuiverheden worden minder zichtbaar.

10. Ga naar de schoonheidsspecialiste

At last but not least, ga één keer per 4 á 6 weken naar de schoonheidsspecialiste. Een schoonheidsspecialiste kan jouw huid nóg grondiger reinigen. Daarnaast kan ze naast het reinigen van je huid scrubben, een peeling doen, onzuiverheden verwijderen en een verzorgend masker aanbrengen. Je voelt je gegarandeerd herboren als je terugkomt van de schoonheidsspecialiste!

Natuurlijk is het handig om snel je huid te reinigen. Sommigen gebruiken er bijvoorbeeld alleen reinigingsdoekjes om de huid schoon te maken, zodat ze lekker snel klaar zijn. Het nadeel is dat je er eczeem van kunt krijgen of andere huidproblemen, aangezien er parfum en conserveringsmiddelen in zitten. Gebruik ook niet alleen heet water en zeep, want het warme water lost natuurlijke huidvetten op en dat droogt je huid uit. Gebruik dus goede reinigingsproducten voor je huid en maak er een gewoonte van om je huid ’s ochtends én ’s avonds te reinigen. Voor iedereen die een stralende huid wil!