Wil je een gezond en mooi lichaam opbouwen? Dan is daar helemaal niet zoveel voor nodig. Met enkele basisoefeningen is namelijk al heel veel te bereiken. Zorg voor een lidmaatschap bij Fitness Kortrijk en ga direct met de gewichten aan de slag. Wanneer je de volgende vier oefeningen onder de knie hebt, dan ben je al een heel eind op weg om te zorgen dat je met plezier naar jezelf in de spiegel kijkt. Is dat niet wat uiteindelijk ieder mens graag wil? Ga daarom vandaag nog aan de slag met het volgende.

Trek jezelf vaker op

Als er één vaardigheid direct ook handig is in het dagelijks leven, dan is het wel jezelf kunnen  optrekken. Dit eenmaal kunnen is al een enorme opgave voor heel veel mensen. Wanneer je jezelf echter normaal fit wilt kunnen noemen, dan moet je dit minimaal acht keer kunnen doen. Kan je het vijftien maal? Dan behoor je tot de sterkere mensen in het land. Het is dus zeker de moeite waard om de pull-up bar in de sportschool regelmatig beet te pakken en je vaardigheden in deze oefening te trainen. Bovendien pak je veel spieren aan.

fitness

Doe nog meer squats

Met de benen train je de basis, de fundering waarop jouw lichaam staat. Het is dus ook essentieel dat je deze oefening goed en regelmatig uit kunt voeren. Met voldoende squats bouw je goede sterke benen waar je stevig op kunt staan. Bovendien ziet het er ook gewoon mooi uit om benen met een druppelvorm te hebben. Daar kijk je natuurlijk graag naar wanneer je voor de spiegel staat. Alleen al daarom is het ook de moeite waard om te blijven trainen en voortgang te boeken. Ieder mens moet dit wel onder de knie kunnen krijgen.

squats

Zwaaien met voldoende gewicht

Wat vaak vergeten wordt, is dat er naast de grote spieren ook nog een hele reeks kleine ondersteunen de spieren is. Die moeten ook getraind worden, juist ook om de grote spieren tot volle wasdom te laten komen. Dat doe je op een net iets andere manier. Bijvoorbeeld door de kettlebell swing onder de knie te krijgen. Deze oefening heeft bovendien als bijkomend voordeel dat er ook veel cardiovasculair profijt van te trekken is. Je doet dus eigenlijk je krachttraining en de loopband in één oefening. Mits je deze goed en in voldoende mate uitvoert natuurlijk.

fitness

Leren opstaan met gewicht

De kettlebell is bruikbaar voor veel goede oefeningen. Ook het leren opstaan vanaf de grond is hier namelijk mee te trainen. Daarvoor is een hele specifieke oefening ontwikkeld, namelijk de get up. Het is belangrijk om deze op correcte wijze uit te voeren, omdat daarmee wel heel veel spieren in het lichaam belast worden. Met als voordeel dat je dus ook echt die mooie gebalanceerde look krijgt waar je naar op zoek bent. Het is wel zo fijn om dat met een enkele oefening al voor elkaar te kunnen krijgen. De get up mag niet ontbreken.