Kan het echt niet lager? Is dat ook altijd u gedachte als u de afschrijvingen ziet van de vaste lasten. Nou dan bent u hier zeker bij het juiste adres, want u kunt zeker besparen op uw vaste lasten. Het kost wel eventjes tijd, maar de besparingen kunnen ook erg hoog oplopen. In dit artikel worden 4 tips besproken om maximaal te besparen op vaste lasten. 

  1. Vergelijk je verzekeringen

Door het overstappen van verzekering kunt u veel geld besparen. Leveranciers hechten namelijk veel waarde aan het aantrekken van nieuwe klanten. Ze bieden namelijk voor nieuwe klanten scherpe tarieven en hoge welkomstkortingen aan. Het overstappen van verzekering kan pas wanneer de eindtermijn van het contract is bereikt, anders moet u een boete betalen. Check dus voordat u gaat vergelijken even de einddatum van uw contract.

Uw kunt bijvoorbeeld uw inboedelverzekering via overstappen.nl vergelijken. Een inboedelverzekering vergoedt de schade aan spullen in je huis en tuin die je kunt verhuizen. Je zou het als het ware kunnen op pakken en verplaatsen. De vaste objecten vallen onder de opstalverzekering. Daarnaast is het ook mogelijk om deze verzekeringen in 1 af te sluiten. Dit is een woonverzekering. In principe kunt u alle verzekeringen die u heeft vergelijken, dus neem zeker een kijkje, kijken kan altijd namelijk ;).

  1. Schaf zonnepanelen aan

Zonnepanelen zijn een investering die rendabeler is dan je geld op de bank houden. Op je spaarrekening krijg je waarschijnlijk rond de 0,5 procent rente, terwijl rendement op zonnepanelen rond de 5 procent is. Je energierekening gaat namelijk fors omlaag. En dit leidt uiteindelijk tot een mindering van je vaste lasten. Het duurt wel een tijdje voordat je de investering hebt terugverdient. Dus misschien is het een optie om een overzicht te maken van de kosten en de besparen en dan kun je zien in hoeveel jaar je ze zult terugverdienen.

  1. Bespaar op je hypotheek

Waarschijnlijk is dit je hoogste maandlast. Waarschijnlijk kun je hierop besparen door je hypotheek over te sluiten, door rente middeling of een verlaging van je renteopslag. Het oversluiten van hypotheek kan je een besparing opleveren als je bij je huidige of een andere geldverstrekker een betere rente krijgt. Je moet er dan wel op letten dat je de oversluitkosten moet terug verdienen. Dit kun je net zoals bij de zonnepanelen in een overzicht zetten en te kijken na welke periode je het terugverdiend. 

Het is ook een mogelijkheid om te besparen op uw rente lasten. Uw kunt namelijk in gesprek gaan met u bank over uw rentetarieven. Dit wordt rentemiddeling genoemd. Bel dus even uw bank en ga ik gesprek met uw bank. Nee heb je en ja kun je krijgen toch?

  1. Bespaar op je onderhoud

Geef regelmatig geld uit aan onderhoud aan je huis. Dit klinkt misschien gek, maar dit kan je echt veel geld besparen in de toekomst. Door regelmatig onderhoud voorkom je hoge kosten in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan je schilderwerk en je dakgoten te laten legen. Zie hier een lijst met alle klussen per seizoen. 

Lekker aan de gang nu zou ik zeggen, succes!