Speel jij al enige tijd met de gedachte om jouw vriendin ten huwelijk te vragen? Dan ben je mogelijk al begonnen met het treffen van voorbereidingen. Misschien heb je zelfs al wel een geschikt moment en een geschikte locatie in gedachten. Als je al zover bent, wordt het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een verlovingsring. Je wilt de ring immers wel op tijd in huis hebben. Het uitzoeken van een verlovingsring lijkt makkelijker dan het is. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei verschillende soorten ringen. Wil jij een verlovingsring kopen? Wij vertellen je hier welke verschillende ringen er zijn.

Met of zonder steen?
Als jij al enigszins bezig bent met een aanzoek, heb je ongetwijfeld al stiekem naar verlovingsringen gekeken. Mogelijk ben je zelfs al eens bij de juwelier bij jou in de buurt binnengelopen om te kijken wat er allemaal mogelijk is. In dat geval heb je al ontdekt dat je flink wat te kiezen hebt. Het aanbod verlovingsringen is namelijk ontzettend groot.

Sommige mensen denken dat alle verlovingsringen hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Een snelle blik op het aanbod wijst dit direct uit. Een eerste verschil zit hem in de steen. Zo kun je bijvoorbeeld een verlovingsring met diamant kopen. Diamant staat voor eeuwige trouw, waardoor zo’n ring de voorkeur heeft van veel mensen. Is een diamanten verlovingsring jou te duur? Kies dan voor een verlovingsring met edelsteen. Zo’n ring is goedkoper. Vind je zowel diamanten als edelstenen niets? Dan zit het er dik in dat je op zoek bent naar een verlovingsring zonder steen. Ook hier kom je er genoeg van tegen. 

ring
ring

Ringen in allerlei kleuren
Waar de ene verlovingsring een diamant heeft, heeft de andere verlovingsring een edelsteen. Daarnaast zijn er nog ringen zonder steen. Verlovingsringen verschillen overigens niet alleen qua steen van elkaar. Nee, want er zit ook verschil in de kleur van de ringen. Vroeger was het gebruikelijk om een zilveren verlovingsring te kopen. Op de trouwdag werd de zilveren ring dan vervangen door een gouden trouwring.

Tegenwoordig wordt er steeds minder waarde gehecht aan de kleur van verlovingsringen. Het draait nu meer om het uiterlijk van de ring. Hierdoor kom je nu zowel zilveren als gouden verlovingsringen tegen. Binnen deze twee kleuren kom je zelfs allerlei verschillende tinten tegen. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor een verlovingsring van witgoud of een verlovingsring van rosegoud kiezen.
Weet je niet welke kleur je moet kiezen? Kijk dan welke kleur overheerst in het sieradenbakje van jouw partner. Dit maakt het makkelijker om een verlovingsring in de juiste kleur te vinden.

Goedkoop en duur
Een laatste punt waarin verlovingsringen van elkaar verschillen, is de prijs. Ook dit valt je snel op. Om te voorkomen dat jij ongeoorloofd veel geld uitgeeft aan een ring, raden wij je aan voor jezelf een budget te bepalen. Op deze manier valt er direct een aantal verlovingsringen af, wat het voor jou een stuk makkelijker maakt om te kiezen. Denk overigens niet dat een mooie verlovingsring altijd duur is. Nee, je kunt ook prima een mooie en goedkope verlovingsring vinden. Je moet in dat geval mogelijk wel wat meer tijd in de zoektocht steken, maar uiteindelijk is dit het absoluut waard.