In de lente viert je kleine spruit, samen met alle klasgenootjes, een communie- of lentefeest. En daar horen cadeaus, taart, lekker eten en gezellig samenzijn bij. Maar vooral ook: heel veel kinderen. Zit je met de handen in het haar hoe je een tof communiefeest organiseert? Probeer dan één van deze vier activiteit uit en het wordt – geloof ons – een dag om nooit te vergeten!

Toneel: laat de acteur in je los!

Jij kent je kind het beste, maar heel veel kinderen houden ervan om hun fantasie de vrije loop te laten. Vraag dus aan iedereen om verkleedkleding mee te brengen, en huur enkele toffe kostuums in je lokale verkleedwinkel. Of haal oude kleren van zolder of uit de kringloopwinkel. Met een kleurrijk hippie kostuum, een prinskroon of een konijnenpak kan je al een zot verhaal bedenken. Want veel hebben kinderen niet nodig en wie weet zit de volgende Shakespeare wel in je midden? Natuurlijk is er het op het einde van het feest tijd voor de kers op de taart en kunnen alle volwassenen genieten van een origineel stukje toneel. Entertainment voor iedereen!

kind
leuker Spellen

Op zoek naar schatten

Is je kind eerder fan van wat competitie en uitdaging? Organiseer dan met de oudere nichtjes en neven een schattenjacht of zoektocht. Opdrachten zoals foto’s/locaties herkennen, puzzelen, woordraadsels of een quiz vraag vullen op 1-2-3 de zoektocht. Maak het nog levensechter door bij elke opdracht een klein verhaaltje te verzinnen en bouw de spanning op door eens een moeilijke vraag. Als je je communiekaarten online maakt, denk er dan aan om al een tipje van de sluier lichten door de eerste opdracht er al in te verstoppen. Plezier gegarandeerd! Wedden dat je bij het volgende feest opnieuw een zoektocht moet maken?

Wat wens ik jou?

Om ook de volwassenen een onvergetelijke dag te bezorgen, kan je iedereen een prachtige wens laten opschrijven. Knip op voorhand gekleurde kaartjes uit, en versier ze met je zoon of dochter, liefst in hetzelfde thema als de uitnodiging voor de communie. Verzamel ze in een grote mand en laat iedereen er eentje uit kiezen. Daarna kan je deze wensen ophangen aan takken, maar ook aan een magneetbord of een lint met wasknijpers. Het zijn herinneringen om voor altijd te koester

feest

 

Nostalgische spelletjes

Wanneer je kinderen al iets ouder zijn, is een communiefeest de beste moment om oude spelletjes boven te halen. Denk aan Kubb, Mölkky, zandzakjes of een levensgrote Jenga. De oudere garde komt zeker een keertje kijken, zoals oma of opa, en ook de oudere neven en nichten doen gezellig mee. Zo maak je er een familiedag van voor iedereen.