Vormen jij en je partner binnenkort niet langer een duo, maar is er gezinsuitbreiding in het vooruitzicht? Wanneer er een baby op komst is, staan er heel wat grote veranderingen voor de deur. Jullie leven zal er met de komst van een kleine spruit binnenkort namelijk helemaal anders uitzien. Dat is erg spannend, en waarschijnlijk hebben jullie al heel wat gelezen en opgezocht over de nodige voorbereidingen die jullie dienen te treffen. Met deze tips zien jullie niets over het hoofd en kunnen jullie met een gerust hart de kraamperiode in.

Babykamer

De babykamer is misschien wel de belangrijkste én de leukste voorbereiding waarmee jullie alvast kunnen starten voor de geboorte van jullie baby. Wat zeker niet mag ontbreken is een wiegje, een verzorgtafel en voldoende opbergruimte voor kleertjes. Maak het persoonlijk en hang een paar leuke kaders aan de muur, kies alvast een knuffeltje uit voor in de wieg en dergelijke. Een tip? Zet ook een comfortabele fauteuil in de babykamer waarin je kan zitten om binnenkort borstvoeding te geven. 

baby kamer
baby

Documenten

Bij de geboorte van jullie baby zijn er heel wat documenten die jullie in orde moeten maken. Jullie zullen je kindje bijvoorbeeld officieel moeten gaan inschrijven bij de gemeente waar jullie wonen. Een Groeipakket aanvragen is iets wat je al voor de kraamperiode in orde kan maken. Dit kan makkelijk online, zo krijgen jullie zeker de geboortepremie waar jullie recht op hebben.

Kraamtas

Wanneer het zover is en jullie vertrekken naar het ziekenhuis voor de geboorte van jullie kleintje, is het fijn om niet meer in een rush wat spullen bij elkaar te moeten verzamelen. Maak daarom op voorhand al een kraamtas klaar met spullen voor jou én voor de baby. In een kraamtas zitten toiletspullen, een pyjama, kleertjes voor je baby en dergelijke.

baby
Geboortekaartjes

Geboortekaartjes

Ook geboortekaartjes en doopsuiker kunnen jullie op voorhand al kiezen. De drukker maakt dan al een ontwerp en wanneer jullie baby geboren is, hoeven jullie enkel nog even te laten weten wat de juiste naam en geboortedatum is die op het kaartje mag komen te staan. 

Genieten

Last but not least, vergeet niet dat een zwangerschap een heel bijzondere periode is. Geniet daarom van elk moment en probeer niet te veel te stressen over alle voorbereidingen die getroffen moeten worden. Ook op financieel vlak hoef je je geen zorgen te maken, dankzij een Groeipakket en vrienden en familie zullen uiteraard ook steeds klaarstaan om hulp te bieden waar nodig. Geniet nog even van de tijd die jullie hebben met z’n twee en voor je het weet is de baby daar!