Of het nu gaat om flyers, posters, brochures, magazines of visitekaartjes, print is een onmisbaar onderdeel van de marketingmix van een bedrijf. Inbound marketing lijkt de toekomst voor digitale marketeers, maar all-round adverteerders weten dat traditionele technieken nog altijd de basis leggen voor veel marketingstrategieën. In dit artikel zullen we kijken naar hoe bedrijven print gebruiken om hun merk te promoten en de voordelen die dit met zich meebrengt.

flyers

Waarom print?

Old-school tastbaarheid en klantloyaliteit

Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven print gebruiken in hun marketing is omdat het tastbaar is. Mensen kunnen het aanraken, vasthouden en bekijken op hun eigen tempo. Dit zorgt voor een emotionele verbinding met het merk en kan leiden tot een hogere merkherkenning en loyaliteit. Bovendien kan printmateriaal zoals brochures en folders als naslagwerk dienen voor klanten die meer informatie willen over het bedrijf en haar producten of diensten.

Nieuwe klanten aantrekken

Printmateriaal kan ook opvallen en de aandacht van potentiële klanten trekken. Denk bijvoorbeeld aan een flyer die op straat wordt uitgedeeld of een poster die op een drukke locatie hangt. De juiste mix van afbeeldingen, kleuren en tekst kan ervoor zorgen dat het printmateriaal opvalt en de aandacht trekt van voorbijgangers. Dit kan leiden tot meer bekendheid van het merk en kan potentiële klanten aanzetten om meer te weten te komen over het bedrijf en zijn aanbod.

Printmateriaal

Exclusieve deals en informatie communiceren

Daarnaast kan printmateriaal een belangrijke rol spelen in het stimuleren van actie bij potentiële klanten. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een flyer of brochure uitbrengen die een speciale aanbieding of kortingsbon bevat. Dat kan je voor een voordelige prijs regelen bij een drukkerij. Die flyers kunnen potentiële klanten aanzetten om het bedrijf te bezoeken en gebruik te maken van de aanbieding. Dit soort marketingstrategieën kunnen leiden tot meer verkoop en omzet voor het bedrijf.

Toegankelijkheid van print

Een ander voordeel van printmateriaal is dat het relatief goedkoop is in vergelijking met andere vormen van marketing zoals televisie- en radioreclame. Dit betekent dat zelfs kleine bedrijven met beperkte marketingbudgetten kunnen profiteren van printmateriaal om hun merk te promoten. Bovendien kunnen bedrijven hun printmateriaal laten personaliseren en op maat laten maken, waardoor het nog effectiever kan zijn in het overbrengen van de merkboodschap. Websites zoals Printdeal.be maken dat proces heel gemakkelijk. 

marketing

Wat dan met online marketing?

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat printmarketing en online marketing elkaar niet hoeven uit te sluiten. Ze kunnen elkaar zelfs aanvullen en versterken. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld QR-codes toevoegen aan hun printmateriaal, die potentiële klanten naar hun website leiden, waar ze meer informatie kunnen vinden en mogelijk online aankopen kunnen doen. Dit toont aan dat print en online marketing hand in hand kunnen gaan en elkaar kunnen versterken om een ​​krachtige marketingmix te creëren. Kortom, het gebruik van printmateriaal in de marketingstrategie van een bedrijf kan vele voordelen bieden, waaronder tastbaarheid, opvallendheid, actie-stimulering, kosteneffectiviteit en de mogelijkheid om online en offline marketing te integreren.