Aangezien de inrichting van de slaapkamer de uiteindelijke kwaliteit van je nachtrust bepaalt, is het enorm belangrijk dat deze helemaal goed zit. Is dat niet zo, dan loop je het risico om de hele dag vermoeid te zijn. Dat is niet ideaal wanneer je moet presteren op werk en zorgen voor de kinderen. Er zijn dan ook enkele essentiële zaken die vaak over het hoofd worden gezien. Welke dit zijn? Dat vind je hier. 

1.Verlichting met dimmers

Ten eerste is verlichting een belangrijk aspect in de slaapkamer, zeker wanneer er ook een bureau staat. Zorg dus dat deze goed zit, en kies ideaal gezien voor lampen met de mogelijkheid om te dimmen. Op die manier pas je de sterkte ervan aan naargelang je behoefte aan licht. Bijvoorbeeld aan het relaxen in bed net voor het slapen gaan? Dan is een zacht licht aangenamer. 

nachtkast
Verlichting

2. Nachtkastje met opbergruimte

Daarnaast voorzie je het beste extra opbergruimte in je nachtkastje. De aanwezigheid van voldoende kasten en lades is altijd een essentieel aspect in de slaapkamer, maar heb je niet een al te grote oppervlakte voorhanden? Dan bespaar je ruimte door de mogelijkheid om spullen ook op te bergen naast je bed. Als een nachtkastje dan toch essentieel is, kan je er beter op letten dat het extra functioneel is.

3. Voldoende stopcontacten

In een moderne slaapkamer zijn vele elektrische apparaten zoals smartphones, laptops, wekkers of zelfs een elektrische boxspring niet meer weg te denken. Die zullen niet werken wanneer er niet voldoende stopcontacten zijn. Daarnaast let je er best op dat deze aanwezig zijn op strategische plaatsen in de ruimte. Ze zullen namelijk niet nuttig zijn wanneer ze bijvoorbeeld te ver van je bed liggen. 

slaapkamer
spiegel

4. Functionele spiegel

Wist je dat een spiegel ook kan dienen om een gevoel van meer ruimte te creëren? Deze reflecteert namelijk licht. Naast het bekijken van jezelf, kan deze dus ook andere functies vervullen mits je hem juist plaatst. Overweeg om een lange spiegel aan de binnenkant van een kastdeur te plaatsen of een decoratieve spiegel aan de muur te hangen.

5. Gordijnen met verduisterende eigenschappen

Het is algemeen bekend dat daglicht je opwekt in de ochtend. Daarom is het van groot belang dat je voldoende aandacht besteed aan het kiezen van de juiste raamdecoratie. Laat eventueel lamellen op maat maken die eenvoudig verstelbaar zijn naargelang je voorkeur. Wil je toch dat er enkele zonnestralen binnenvallen in de ochtend? Dan pas je deze simpelweg aan. 

Gordijnen