Herkent u het dat u totaal geen overzicht meer heeft over uw bestanden? Bestanden die u heeft opgeslagen op verschillende locaties en niet meer terug kunt vinden? Doccle heeft een oplossing, namelijk een digitaal archief waar u documenten op slechts één locatie digitaal op kunt slaan. Handig? Lees dan verder.

 Wat is Doccle en wat zijn de voordelen?

Doccle is een digitaal, online platform waar meer dan 1,7 miljoen mensen documenten bewaren en afhandelen. Voornamelijk bedrijven maken gebruik van deze dienst. Zo maken de bedrijven HiFi International, Allianz, KBC, Telenet en diverse gemeenten al gebruik van Doccle. Het online platform heeft een hoop voordelen. U kunt namelijk al uw bestanden op één plek bewaren. U heeft eenvoudig toegang tot al uw documenten, vanaf de computer, smartphone en tablet. Wanneer er een nieuw document in Doccle komt krijgt u een melding. Bovendien kunt u maar liefst 2.000 documenten uploaden.

Doccle  digitaal
Doccle online platform

Uw administratie op één plek 

Niets is zo vervelend wanneer u uw documenten niet meer kunt terugvinden omdat ze op verschillende locaties op uw computer zijn opgeslagen. Zeker wanneer u snel een document nodig hebt. Doccle maakt hier een einde aan. Al uw facturen en documenten slaat u op op het online platform. U kunt tevens documenten van bedrijven ontvangen en afhandelen. U kunt zelfs betalingen regelen via Doccle, documenten ondertekenen en afhandelen. Zo blijft uw administratie op één plek. U hoeft zich dus niet meer op verschillende sites aan te melden.

Voor iedereen toegankelijk

 Doccle is voor iedereen geschikt en iedereen kan gebruikmaken van het platform. Het platform heeft ook een app waar u gebruik van kunt maken. Net wat u handiger vindt!

Voor particulieren én bedrijven

 Het online platform is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Wanneer u een gezin heeft kunt u bijvoorbeeld al uw documenten opslaan op één locatie en eventueel delen met uw gezinsleden. Zo hoeft uw partner, zoon of dochter niets aan u te vragen wanneer hij of zij op zoek is naar een bepaald document. Wanneer u bijvoorbeeld wilt dat uw kinderen bepaalde documenten niet kunnen zien, kunt u ervoor kiezen om die documenten af te schermen voor uw kinderen. Voor bedrijven is het zeer geschikt, zeker grote bedrijven met veel medewerkers. Zo houdt u het overzicht. Daarnaast is het kostenbesparend en ze kunnen hun dienstverlening verbeteren. Er is tenslotte minder tijd nodig om te zoeken naar bestanden en administratie wordt automatisch afgehandeld. Op die manier kan een bedrijf zich richten op belangrijkere zaken, zijn er minder mensen nodig op de administratieve afdelingen en wordt er minder papier verspild.

 

documenten digitaal
Beveiliging

Beveiliging 

Al uw documenten worden automatisch bewaard en is ook zeer veilig. Het archief voldoet aan de wettelijke eisen voor de veiligheid. Zo is er ook een wettelijke bewaartermijn van bepaalde documenten en hoeft u daar geen rekening mee te houden. Doccle regelt dit automatisch voor u. Wilt u een document langer bewaren? Dan kunt u dit ook instellen.

Daarnaast vindt Doccle het belangrijk dat uw privacy en veiligheid gewaarborgd wordt. Tevens bepaalt u zelf welke informatie u wilt ontvangen of delen en met wie. Doccle heeft een coöperatieve structuur en werken ze samen met bedrijven die gebruikmaken van de dienst. Door dit gedeeld eigenaarschap kan alleen u beslissingen nemen over uw gegevens en documenten.

Phishing

Phishing betekent dat u mails, sms’en of berichten via social media krijgt waarin ze u proberen over te halen om geld over te maken of om uw bankgegevens in te vullen. Phishing mails herkent u vaak aan de layout, waarbij er geen afsluitende regel is en aan de taal- en spelfouten die erin staan. Ook de afzender is vaak anders dan u gewend bent. Daarnaast vragen betrouwbare bedrijven nooit om uw wachtwoorden of codes, dus wanneer daarom wordt gevraagd is dit al verdacht. Let ook op de logo’s en afbeeldingen, deze zien er vaak een beetje vreemd uit. Krijgt u de laatste tijd ook veel van dit soort berichten? Met Doccle is dat afgelopen. Wanneer u uw facturen bekijkt via Doccle zult u geen slachtoffer meer zijn van phishing, want er kan niemand valse facturen in Doccle zetten.

geen phishing

Doccle vindt innovatie belangrijk en blijft continu verbeteren. Zo zijn ze steeds op zoek naar nieuwe functionaliteiten voor hun gebruikers. Binnenkort zijn digitale aangetekende zendingen mogelijk, elektronische handtekeningen via Itsme en interactieve formulieren.