Voor wie in de verleiding komt om een auto te kopen buiten het officiële netwerk, kan het de moeite waard zijn om te vertrouwen op de diensten van een multi-merk auto-superstore zoals Cardoen.

Bedrijven als Cardoen zijn gespecialiseerd in onofficiële import van nieuwe auto’s. De garantie en after-sales service zijn ongeveer gelijk aan wat de officiële importeur biedt. Maar een auto bij Cardoen kan tot 35% goedkoper zijn dan bij het officiële netwerk.

Goed om te weten: Dit zijn vaak oudere versies, met andere apparatuur dan de in België verkochte modellen en de keuze is natuurlijk beperkt tot de getoonde modellen. Het is onmogelijk om een ander model, een andere kleur, een andere motor of andere opties te bestellen.

Kopen in het buitenland is nog steeds ingewikkeld

Autofabrikanten hebben de prijs van hun auto’s in heel Europa gelijkgetrokken. Het wordt steeds onaantrekkelijker om een auto in het buitenland te kopen. Toch verleiden de btw-verschillen nog steeds veel mensen.

Maar pas op, de resterende kosten en administratieve procedures, zelfs binnen de Europese Unie, vormen ernstige beperkingen. Er mag niet vergeten worden dat onderhandelen moeilijker is, net als het in beroep gaan bij problemen (levertijden, niet-naleving, enz.). Daarom adviseren wij niet om aan “auto shopping” te doen in het buitenland.. Cardoen biedt ruime mogelijkheden met ingevoerde auto’s. Ze hebben ondertussen filialen over heel België. Je kunt ook een auto online bestellen.

personenauto
auto

De hoofdzetel van Cardoen is gevestigd in Wilrijk en exploiteert 16 autosupermarkten in België. Het bedrijf biedt vooral nieuwe auto’s van zo’n 25 merken aan tegen lage prijzen. Cardoen is ook actief in de import-export van auto’s. In de afgelopen jaren is het bedrijf aanzienlijk gegroeid dankzij de opening van enkele nieuwe dochterondernemingen. Cardoen is de grootste multimerken verkoper van personenauto’s in België is geworden.

Onder impuls van Karel Cardoen is Cardoen uitgegroeid tot een sterke en gerespecteerde speler in het Belgische autolandschap. Met haar multi-merkstrategie heeft Cardoen een unieke positie verworven in de groeiende resellersmarkt. Cardoen is in staat om klantentrouw op te bouwen dankzij haar aanvullende diensten, zoals onderhoudscontracten, uitgebreide garantie en financiering.

Nieuwe filialen in Wallonië

De nieuwe Waalse vestigingen van de autosupermarkt Cardoen in Luik en Charleroi zijn al een succes dankzij de online showroom. Cardoen heeft in totaal 16 autosupermarkten in heel België. Het bedrijf heeft zijn groeidoelstelling voor 2020 al bereikt.

Met de opening van twee nieuwe filialen in Luik en Charleroi blijft de autosupermarkt zijn aanwezigheid in Wallonië uitbreiden. Cardoen heeft nu vijf verkooppunten in het Waalse Gewest , acht in Vlaanderen en drie in de Brusselse periferie.

De uitbreiding in Wallonië was een logische keuze. De afgelopen jaren had de site een sterke groei doorgemaakt in het aantal bezoekers uit deze regio. In 2019 bereikte Cardoen.be 30% meer Waalse consumenten dan in 2018. Om deze klanten ook in een fysiek verkooppunt te kunnen ontvangen, hebben ze de opening van nieuwe filialen in Luik en Charleroi tot een prioriteit gemaakt.

Het succes van de online en digitale autosupermarkt

autosupermarkt

De website van Cardoen ontvangt jaarlijks 3.000.000 bezoekers. Dit komt neer op 60.000 bezoekers per week. Van alle aankopen bij Cardoen begint 15% met de website. In de online showroom is het mogelijk om de gehele Cardoen voorraad van meer dan 1000 auto’s te bekijken, maar ook om een proefrit te boeken of zelfs een auto te kopen.

Ook in hun fysieke showrooms vertrouwen ze op de digitale ervaring van de bezoeker. Zo kunnen hun klanten bijvoorbeeld auto’s van andere showrooms op een groot scherm zien. Met foto’s, video’s en 360-graden foto’s hebben ze een compleet overzicht van de voertuigen zonder ze ter plaatse te zien.

Cardoen leverde auto’s thuis af. Is het legaal?

Terwijl alle garages en dealers in het land gesloten waren tijdens de lockdown zijn en zich beperkten tot dringende reparaties, bijna uitsluitend voor personeel in de gezondheidszorg, stuurde de firma Cardoen met trots een persbericht naar de media waarin stond dat Cardoen in deze moeilijke tijd auto’s bleef leveren. Hoewel het bedrijf geen klanten persoonlijk kon ontvangen, bood het toch een gepersonaliseerde commerciële dienst aan. Klanten die een nieuwe auto besteld hadden voordat deze werd afgesloten, er voor hadden betaald en hun nieuwe nummerplaat hadden ontvangen, konden hun auto gewoon bij de voordeur laten afleveren. De levering aan huis was bovendien gratis. Ivo Willems, een van de CEO’s van het bedrijf, benadrukt dat Cardoen positief wilde blijven in deze onzekere tijden. De bewering van sommige autodealers dat het illegaal zou zijn kon niet worden hard gemaakt. Cardoen heeft in totaal 150 voertuigen aan haar klanten geleverd tijdens de lockdown.

auto dealer

Cardoen overgenomen door Aramisauto.com

Cardoen maakt nu deel uit van de Europese groep Aramisauto.com (PSA Group), gespecialiseerd in de online verkoop van tweedehandsvoertuigen. De huidige aandeelhouders van Cardoen, KeBeK en de familie Cardoen, hebben een overeenkomst bereikt om hun aandelen te verkopen aan Aramisauto.com dat al in Frankrijk en Spanje is gevestigd.

Met een omzet van 160 miljoen euro verkoopt Cardoen meer dan 13.000 auto’s per jaar via haar website en 13 supermarkten. Aramisauto.com biedt meer dan 2000 voertuigen van meer dan dertig merken op haar online platform. Deze nieuwe alliantie garandeert Cardoen dat een keuze biedt uit 25 verschillende merken, een verdere groei dankzij de combinatie van zijn laagste prijsconcept en de online ervaring van Aramisauto.com.