Een hippe bar op enkele straten van jouw woonplaats, een concertgebouw waar je te voet naartoe kunt gaan of een scala aan winkels om je boodschappen te doen. Het zijn enkele van de vele voordelen wanneer je in een stad woont. Zeker als er ook nog eens een station in de buurt is en je gemakkelijk kunt pendelen tussen je woonplaats en je werkplek.

Wonen in de stad

Er hangt meestal een aardig prijskaartje vast aan een leuke woning in het centrum van een stad. Want wie droomt er niet van een statig herenhuis met hoge plafonds en een stadstuintje? Misschien ben je sinds je studententijd verknocht aan de hoofdstad van Oost-Vlaanderen? Dan heb je ongetwijfeld al ondervonden dat je erg snel moet zijn om een huis te vinden binnen je budget. 

Antwerpen
vastgoedmakelaar in Gent

Daarom is het belangrijk dat je niet alleen op algemene vastgoedsites gaat kijken maar vooral op zoek gaat naar een specifieke vastgoedmakelaar in Gent. Doordat elke vastgoedmakelaar zijn eigen specialisatie heeft, kun je het aanbod op de woningmarkt beter volgen. Bovendien kun je bij de vastgoedmakelaar ook aangeven dat je op zoekt bent naar een bepaald type woning binnen een afgebakend budget. Zo kan de makelaar sneller een geschikte woning vinden.

Heb je eerder je hart verloren in de koekenstad, dan kun je ook beter zoeken naar een betrouwbare vastgoedmakelaar in Antwerpen die specifiek panden in de binnenstad of in de stadsrand aanbiedt. Het grootste voordeel van deze laatste locatie, is dat je je gemakkelijk met de auto kunt verplaatsen naar je werkplek. Een ideaal compromis voor wie dichtbij de stad wil wonen en toch een stukje rust wil ervaren. 

Advies van een pro

De huizenmarkt kan een kluwen zijn, zeker wanneer je een woning zoekt die aan verschillende criteria moet voldoen. Laat je dus zeker bijstaan door een professional die altijd op de hoogte is van het meest actuele aanbod. Het zal ervoor zorgen dat je niet steeds uit de boot valt, maar als een van de eersten een pand kunt bezoeken.

Antwerpen

Is een pand in de stad helemaal jouw ding, dan is twijfelen iets wat je beter kunt vermijden. Huizen die erg gegeerd zijn in het centrum, vragen om een serieus bod en een snelle beslissing. Ga echter niet over één nacht ijs, maar denk al op voorhand na over het lijstje waaraan je droomwoning moet voldoen. Worden de meeste vakjes van je verlanglijstje aangevinkt bij een eerste bezoek, dan heb je misschien wel de ideale match gevonden. Een goeie tip: wees niet té kieskeurig: echt alle items kunnen afvinken van je lijstje is meestal een utopie… Realistisch blijven is dus de boodschap en dan zal je zeker en vast jouw droomhuis vinden!