Wilt u graag een zakcentje bijverdienen naast uw baan? Er zijn veel manieren om geld bij te verdienen zonder dat dat heel veel moeite kost. Lees snel verder om erachter te komen hoe u gemakkelijk geld bij kunt verdienen.

Passief geld bijverdienen

Passief geld bijverdienen zonder er iets voor te hoeven doen, klinkt dat niet aantrekkelijk? U laat het geld voor u werken en u ontvangt er rente voor terug. Dat kunt u doen door te beleggen. Er zijn hierin verschillende vormen van beleggen met ieder eigen risicoklasses, kenmerken en winstmarges. U kunt een beleggersrekening openen en daar geld op storten. Begin eerst een beetje door te oefenen en bijvoorbeeld honderd of een paarhonderd euro erop te storten. U koopt dan aandelen en u wordt dan voor een heel klein deel mede-eigenaar van een bedrijf. Wanneer een bedrijf winst maakt heeft u recht op een een evenredig deel van de winst. Het is anders dan sparen en op de langere termijn levert het meer geld op dan sparen.

geld bijverdienen
geld bijverdienen Uber

 Chauffeur worden

Een andere manier om geld bij te verdienen is chauffeur worden. Word bijvoorbeeld chauffeur bij Uber, een goedkoop alternatief voor taxi’s. Het is een snelgroeiend platform en wordt steeds populairder. Het wordt veel gebruikt door particulieren en is goedkoper dan normale taxi’s. Het is voor u een leuke bijverdienste! Het is bovendien heel flexibel: u rijdt wanneer het u uitkomt en u hoeft geen rekening te houden met een strak schema. Hoeveel kunt u bijverdienen als chauffeur bij Uber? Dat varieert, maar het kan oplopen tot enkele honderden euro’s per maand. U moet echter wel een rijbewijs en een eigen auto hebben.

 

Carpoolen

Reist u met de auto voor uw werk of rijdt u veel voor uw plezier? Wanneer er passagiers met u meerijden kunt u de kosten van de brandstof met hen delen door middel van een kleine vergoeding. Zo bestaat er tegenwoordig het platform Blablacar, die bestuurders en passagiers met elkaar verbindt, voornamelijk voor langere afstanden. U verdient niet heel veel met deze optie, maar u kunt hiermee flink kosten besparen op de brandstof.

geld biverdienen

Een woning verhuren om geld bij te verdienen

Uw woning verhuren is misschien wel een van de beste manieren om geld bij te verdienen. U kunt uw woning of appartement op een platform als Airbnb plaatsen. Dit platform trekt met name toeristen die op zoek zijn naar een vakantieverblijf. Wanneer u een grotere woning heeft kunt u bijvoorbeeld ook de helft van uw woning verhuren, zodat u daar gewoon kunt blijven wonen terwijl er gasten in de andere helft van uw woning verblijven. Zo kunt u uw huur- of hypotheekkoste

geld biverdienen

Geld bijverdienen: privé- of bijlessen geven

Bent u goed in een bepaald vak? Bijvoorbeeld in wiskunde of (vreemde) talen? Dan is het heel interessant om hierin bijlessen te geven aan scholieren of studenten. U kunt uw eigen uurtarief bepalen. Een redelijk bedrag voor bijlessen ligt tussen de 10 en 50 euro per uur, afhankelijk van uw kennis en ervaring. Ook hier zijn platformen waar u zich kunt aanmelden als bijlesdocent. Het kan soms ook helpen als u een certificaat behaalt wanneer u bijlessen wilt geven. Zo kunt u bijvoorbeeld een extra taalcursus volgen. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat met uw behaalde niveau. U kunt uiteraard ook denken aan hele andere dingen zoals muzieklessen, kunstlessen, business- of saleslessen. In dat geval ligt het uurtarief vaak hoger en kunt u dus meer geld bijverdienen.

Teksten schrijven

Vindt u het leuk om teksten te schrijven en schrijft u teksten van goede kwaliteit? Dan kunt u ook geld bijverdienen met het schrijven van teksten. Zo kunt u zich via het platform Schrijf.be aanmelden en schrijven voor diverse opdrachtgevers. Dagelijks komen er weer nieuwe opdrachten binnen waar u zich voor kunt aanmelden. U kunt de teksten schrijven waar en wanneer u wilt. Er is echter wel concurrentie op de markt, dus zorg ervoor dat u goed werk aflevert.

 

geld bijverdienen

Oppassen

Veel ouders zijn op zoek naar mensen die willen oppassen op hun baby’s en/of kinderen en kunnen helpen bij het verzorgen. Ouders willen ook weleens een dagje of avondje uit zonder de kinderen. U moet echter vaak wel ’s avonds en in het weekend beschikbaar zijn. Een voordeel van kinderen is wel dat ze vaak vroeg in bed liggen, dus dan heeft u ’s avonds alle rust. Wanneer ze liggen te slapen kunt u ondertussen op andere manieren geld verdienen. Zo slaat u twee vliegen in één klap! Neem dus uw laptop mee naar uw oppasadres en maak gebruik van de tijd.

Flyeren

Er zijn best veel bedrijven die op zoek zijn naar mensen die flyers kunnen verspreiden ter promotie van hun product of dienst. Flyers worden vaak verspreid op evenementen zoals festivals, beurzen en tentoonstellingen. Ook op straat worden er regelmatig flyers uitgedeeld. U kunt bijvoorbeeld bij een uitzendbureau laten weten dat u graag wilt flyeren. De intercedenten zullen dan voor u op zoek gaan naar mogelijkheden.

geld bijverdienen

Enquetes invullen

Universiteiten en marktonderzoeksbureaus maken vaak gebruik van data om hun producten te ontwikkelen en onderzoek te doen. Ze verspreiden dan enquetes via internet. U kunt deze enquetes invullen voor geld en er een leuk bedrag mee verdienen zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen. U kunt zich aanmelden via platformen zoals Panelclix of Toluna.

Wanneer u geld bij wilt verdienen zijn er genoeg mogelijkheden. U verdient misschien geen topsalaris maar wellicht nét dat beetje per maand wat u extra nodig heeft om uw lasten te betalen of leuke dingen van te doen.