Heeft u in het verleden ooit geld geleend en kon u dit niet afbetalen? Dit geeft waarschijnlijk problemen wanneer u weer een nieuwe lening wilt afsluiten, zelfs wanneer u jaren geleden uw lening niet kon terugbetalen. Banken voeren namelijk altijd controles uit bij de Nationale Bank om te kijken of u ergens anders nog een krediet hebt lopen. Zo staan er een hoop kredietnemers op de ‘zwarte lijst’ van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP). Ook mensen die schulden hebben staan op deze lijst. Wilt u toch weer een lening afsluiten? Er zijn mogelijkheden voor leningen zonder toetsing. 

Flitskrediet zonder controle Nationale Bank

De enige lening die mogelijk is zonder problemen is flitskrediet. U kunt hierbij geld lenen zonder toetsing en u kunt een bedrag lenen tot zo’n 1000 euro. Wanneer u minder geld wilt lenen kunt u ook lenen via PayDay of Kredietpartner. Deze instellingen bieden minileningen aan van 500 en 600 euro. Vaak moeten deze leningen binnen kortere tijd worden terugbetaald. Ook bij flitskrediet is de looptijd korter en zult u het bedrag in kortere tijd moeten terugbetalen. Het voordeel is dat wanneer u snel geld nodig heeft, u dit geld binnen enkele uren op uw bank heeft staan. Denk bijvoorbeeld aan onverwachte kosten zoals een autoreparatie die u niet kunt betalen. Meestal sluit men een minilening af om bijvoorbeeld een moeilijke maand door te ko

lening
Hypotheek

Hypotheek afsluiten

Een andere mogelijkheid is een hypothecaire lening. Uw huis is in het geval van zo’n lening onderpand. Aan een hypothecaire lening zitten echter strenge regels als het gaat om afbetaling. U kunt op diverse websites van hypotheekverstrekkers in de rekentools gratis uw gegevens invullen en zien wat uw maandelijkse aflossing wordt. Deze bedragen kunnen verschillen per hypotheekverstrekker omdat de hoogte van het rentepercentage kan verschillen

Crowdfunding zonder toetsing

Crowdfunding is ook een optie om geld te lenen zonder toetsing. Vaak doet men een beroep op crowdfunding wanneer er geld nodig is voor een investering voor een eigen bedrijf. Toch zijn er ook mogelijkheden voor particulieren om via deze weg geld te lenen. Wanneer u een lening wilt afsluiten via crowdfunding zijn er verschillende platformen waar u een oproep kunt plaatsen. U moet echter wel particulieren en bedrijven vinden die bereid zijn om u een lening of donatie te verstrekken.

Crowdfunding, lening
Lening

Geld lenen van familie of vrienden zonder toetsing

Wanneer u geld wilt lenen zonder dat er getoetst wordt bij de Nationale Bank kunt u ook bij familie of vrienden geld lenen. Dit wordt ook wel een onderhandse lening genoemd. Het kan natuurlijk zijn dat het om een klein bedrag gaat dat u binnen enkele weken weer terug kunt betalen. Wanneer het gaat om een groter bedrag kunt u het beste duidelijke afspraken maken en deze afspraken vast laten leggen. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Zorg er wel voor dat u de afspraken nakomt. Het komt echter voor dat er een verstoorde verhouding ontstaat wanneer u geld leent bij familie of vrienden, zeker wanneer u zich niet aan de afspraken houdt. Bedenk dus goed of dit is wat u wilt.

Zoals u ziet zijn er mogelijkheden wanneer u niet in aanmerking komt voor een lening met toetsing bij de Nationale Bank. Denk wel goed na voordat u eraan begint. Onderhandse leningen worden steeds populairder, maar hier zitten ook nadelen aan. Wanneer het om een groter bedrag gaat is wellicht flitskrediet of crowdfunding een betere optie.