Ben je in het bezit van een auto? Dan weet je wellicht maar al te goed dat de kosten ervan flink kunnen oplopen. Zeker aan benzine spendeer je maandelijks heel wat geld. Kleine defecten hoeven niet per se meteen gerepareerd te worden, maar zonder benzine kan je niet meer de baan op. Gelukkig kan je makkelijk besparen op de pomp door slim te zijn. Weet je niet hoe? Hier zijn alvast 5 tips.

1. Vergelijk prijzen

Brand het rood lichtje op je dashboard weer? Dan is het tijd om de tank opnieuw bij te vullen. In dit geval zal je moeten stoppen aan de dichtstbijzijnde pomp, maar kan je nog even verder? Neem dan de tijd om prijzen te vergelijken. Op die manier weet je op welke plek je het goedkoopst kan tanken, en bespaar je jaarlijks heel wat geld uit. 

 

dashboard

2. Tank in het begin van de week

tank

Is je benzine bijna op? Probeer toch om de laatste druppels te sparen tot het begin van de volgende week. Op maandag en dinsdag zijn de prijzen namelijk het laagst, wat je een hoop geld kan besparen. Dit komt omdat de meeste mensen dan al getankt hebben, en de vraag daarom een stuk lager is. 

 

3. Gebruik een tankpas

De allerbeste manier om geld te besparen tijdens het tanken, is het gebruiken van een tankkaart. Heb je een eigen zaak? Dan kan je gratis een tankkaart als zelfstandige aanvragen. Dit levert je allerlei financiële voordelen op, zonder dat je te veel bezig moet zijn met de administratieve kant. Bovendien beheer je je gegevens makkelijk online. 

tankpas

4. Tank buiten de snelweg

tank

Langs de snelweg tanken is vaak een makkelijke optie, maar niet het meest verstandige als je wil besparen. Hier is de benzine namelijk duurder omdat er meer vraag naar is. Heb je dus voldoende tijd? Rijdt dan eerst van de autosnelweg, en zoek een tankstation langs een kleinere baan. 

5. Rijd zuinig

Omdat je rijstijl bepaalt hoe vaak je opnieuw moet tanken, kan je beter zuinig rijden. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je niet te hard optrekt na stil te staan, en dat je op tijd schakelt wanneer je van snelheid verandert. Op die manier verbruik je het minste brandstof, en bespaar je in je portemonnee. 

Rijd