Heb je eerder gehoord van cryptocurrency? Chainlink is ook een onderdeel hiervan. Maar de werking van chainlink is weer anders. Wat is chainlink? Chainlink is een netwerk die te maken heeft met gedecentraliseerde orakel. Met de chainlink keijg je toegang tot de externe gegevens of andere off chain betalingen. De chainlink is een coin die heel ver ontwikkeld zijn.

Doel

Chainlink is net een computer die gecodeerde afspraken registreren op de blockchain. Dit is een smart contract, hiervoor heb je geen tussenpersoon nodig, want het wordt automatisch uitgevoerd. Chainlink geeft de mogelijkheid om in te kijken in het contract voor een ieder, maar niemand die het kan veranderen. Chainlink heeft een groot betekenis in het bedrijfsleven. Chainlink neemt taken, die veel zijn over van mensen. Een nadeel is dat het smart contract niet met andere systemen kan werken. Maar dankzij chainlink wordt dit verandert. 

Werking

De smart contract van chainlink hebben een off chain die data kan verwerken, ze functioneren op ethereum blockchain. Elk verzoek die gedaan wordt van off chain kan aangevraagd worden via het chainlink netwerk. De data wordt verwerkt door blockchain en wordt integreert met het juiste smart contract. Het contract wordt afgehandeld en komt bij het juiste oracle aan.

De chainlink vormt een brug tussen het echte wereld en blockchain. Smart contract zijn ontstaan, omdat het vertrouwen geeft aan beide partijen. In werkelijkheid zou je een papieren contract niet kunnen vertrouwen, er kan gefraudeerd worden hiermee. Maar bij de smart contract is dit onmogelijk. Bij de smart contract kunnen beide groepen dit inzien en eventueel goedkeuren, maar een verandering aanbrengen is onmogelijk. De bron kan dat wel doen, maar geen enkel tussenpersoon. Daarom wilt chainlink werken met betrouwbare bronnen. Dan alleen kan het proces van chainlink soepel verlopen.