Een gemeubeld appartement gevonden in een toffe stad? Het contract is klaar en je bent helemaal klaar om naar je nieuw stekje te verhuizen? Proficiat! In een gemeubeld appartement trekken, is erg handig maar soms mist het wat persoonlijkheid of gezelligheid. Met onze leuke interieur ideeën maak je ook van een gemeubeld appartement een gezellige thuis!

Tip 1: stap voor stap

Natuurlijk hangt alles af van de oppervlakte van je appartement, maar probeer op voorhand niet te veel extra spullen of meubels te kopen. Koop pas wat je écht nodig hebt eens je verhuisd bent. De essentiële zaken zoals servies, keukengerei, handdoeken en bedlinnen koop je natuurlijk best al op voorhand. Wacht nog even met je andere woondecoratie tot je de ruimte en je routines wat in kaart hebt gebracht. Maak een lijstje van wat echt nog nodig is, en boek dan een tripje naar je favoriete interieurwinkel. Je plekje stap voor stap inrichten zorgt ervoor dat je unieke spullen kan opsporen en je geen onnodige kosten maakt.

mooie bank
gemeubeld appartement

Tip 2: persoonlijkheid en warmte in kleine dingen

Bij een bemeubeld huur appartement heb je grote meubels al en vaak kan je ook niet schilderen of plankjes aan de wand hangen. Om je eigen persoonlijkheid wat in je interieur te verwerken, moet je dus focussen op kleine dingen. Echte sfeermakers zijn lampen, kaarsen, kussens voor de zetel, je eigen boeken, planten in toffe plantenpotten en zachte lakens op je bed. Doe dit ook in elke ruimte van je appartement. Fan van hout en van kleur? Zowel in de keuken als op je bureau kan je zorgen voor toffe accessoires zoals bureau accessoires in hout of Provençaalse schalen uit Frankrijk in je keuken.

Tip 3: breng je kleurenpalet in kaart

Is je appartement een echt wit canvas met een grijze vloer en witte keuken? Dan kan je vaak nog alle richtingen uit. Zorg wel voor niet te veel contrast en kies voor lichte kleuren zoals geel en groen en combineer het met zachte houten accenten om wat warmte te brengen. Het kan ook dat je verhuurder donkere kleuren of veel hout verkiest. Let dus op het kleurenpalet van je appartement: een donkergrijze basis past mooi samen met donker hout, leer, goud, lichtgrijze en blauwe tinten. Een beige basis gaat dan weer met lichter hout en taupe kleuren. Veel hout combineer je best met neutrale aardetinten zoals gebroken wit, beige, lichtgrijs en groen.

appartement

Met deze drie tips hopen we dat je een fijn plekje creëert van je huurappartement!