Wespen zijn relatief kleine insecten. Toch kunnen deze beestjes een hoop overlast veroorzaken. Zo komen ze zich graag tegoed doen aan jouw zoete drankje op een zwoele zomeravond. En ook een gezellige barbecue met vrienden kan behoorlijk verstoord worden door de aanwezigheid van wespen. Kamp jij ook met wespenoverlast in de tuin? Of heb je zelfs wespen in huis? Dan is het laten bestrijden van deze insecten aan te raden.

Zelf wespen bestrijden of niet?

Als je kampt met wespenoverlast wil je graag een snelle oplossing voor het probleem. De wespen kunnen jouw wooncomfort immers behoorlijk aantasten. Het is dan ook raadzaam om een wespenbestrijder in te schakelen als je kampt met wespenoverlast. Het verwijderen van een wespennest betreft een stukje vakmanschap. Voor een veilige bestrijding van de wespen zijn kennis, ervaring en goed materieel vereist. Beschik je hier niet over? Dan is het levensgevaarlijk om zelfstandig het nest te verwijderen. Als het nest foutief wordt verwijderd, zullen de vrijgekomen wespen gaan steken. Deze wespensteken kunnen in het ergste geval tot een allergische reactie lijden met de dood tot gevolg. Voorkom dus onnodig onveilige situaties en laat de bestrijding aan een professional over.

Wespen

Hier komen wespennesten voor

Wespennesten kunnen op allerlei verschillende plekken in en rondom huis voorkomen. Regelmatig kiest een wesp de dakgoot uit als de plek voor een nieuw nest. Maar je kunt de nesten ook in struiken en zelfs in het zand op de grond vinden. Daarnaast blijken ook woningen een populaire plek voor het bouwen van een nest. Je moet hierbij denken aan wespennesten op zolders. Maar ook in spouwmuren worden regelmatig wespennesten aangetroffen. Je kunt in sommige gevallen aan de plaats van het nest de wespensoort aflezen. Er zijn namelijk wespensoorten die enkel in de hoogte een nest bouwen. Terwijl andere wespensoorten juist de voorkeur geven aan laaggelegen nesten.

Wespenoverlast vroegtijdig de kop indrukken

Dat wespen veel overlast kunnen veroorzaken staat vast. Deze insecten vallen natuurlijk ook niet voor niets binnen de categorie ongedierte. Je hebt deze beestjes dan ook liever niet in je tuin. En ook in huis is de aanwezigheid van wespen niet gewenst. Maar wat kun je doen om te voorkomen dat wespen in jouw vertrouwde omgeving een nest bouwen? Het volledig voorkomen van een nest is onmogelijk. Het blijven immers beestjes. Wel kun je de kans op een nest in jouw tuin of woning verkleinen. Je doet dit door in het voorjaar op zoek te gaan naar beginnende wespennesten. Zo kun je vroegtijdig de wespenoverlast de kop indrukken.