Happn is een hedendaags een veel gebruikte datingapp. Deze app is echter wel een stuk minder bekend dan zijn grotere broer Tinder. Het concept van Happn is daarentegen origineel en iets wat we toen de app uitkwam nog niet eerder hadden gezien. Happn is een app die iemand letterlijk gezien in contact brengt met mensen waarmee diegene de wegen kruist. Zo kan men letterlijk zien waar een bepaald persoon en de potentiële volgende date elkaar hebben gekruist, dit alles gemeten in een straal van 250 meter.

De reden dat mensen elkaars paden kruisen kan allerlei verschillende reden hebben. Misschien nemen de gebruikers van de app dezelfde route richting huis, misschien wonen ze wel bij elkaar in de dezelfde straat, of misschien komen ze regelmatig in hetzelfde café? Heb je nog nooit van de app gehoord en ben je nieuwsgierig geworden naar de werking van deze app? In dit artikel vertellen we alles over de datingapp Happn

app Downloaden

Downloaden en een profiel aanmaken

De app is beschikbaar voor praktisch iedere smartphone. De app werkt op zowel Apple telefoons als op Android. Ga simpelweg naar de Google Playstore of naar de Apple Store en tik Happn in bij de zoekbalk. Vervolgens is al wat rest op de knop te klikken voor installatie en vervolgens kan de app worden geopend.

Wanneer een potientiële nieuwe gebruiker wilt de app installeert, dan is een facebookprofiel noodzakelijk. Een gebruiker namelijk enkel een profiel aanmaken door te verbinden via Facebook. De app zal echter nooit zonder toestemming een bericht op facebook plaatsen.

app

Het aanmaken van een profiel

app account

Men hoeft in feite dus geen account aan te maken, maar er moet uiteraard wel een profiel worden ingevuld. De gebruiker kan allerlei voorkeuren invullen zoals de vraag of iemand op zoek is naar mannen of vrouwen. Vervolgens is het tijd om meer de persoonlijke kant op te gaan. Het is uiteraard wel de bedoeling om op te vallen. Je kunt je profiel aanvullen door middel van het bijvoegen van foto’s, vervolgens kun je je baan en/of studie toevoegen. Ook kan er een korte profieltekst worden geupload waar de gebruiker iets over zichzelf vertelt. Het is zaak er voor te zorgen meteen een leuke profieltekst in te vullen voor een goede eerste indruk bij mensen met wie de gebruiker potentieel de paden kruist. Vervolgens is er ook nog de mogelijkheid om andere accounts te synchroniseren en zo nog meer informatie te delen.

Aan de slag dan maar!

Wanneer iemand de app wilt kunnen gebruiken moet de locatievoorziening aan staan. Dit kan bij de instellingen van de smartphone zelf. Enkel op die manier kan het concept vol worden benut.

Bekijken

Iedereen die de gebruiker tegen komt binnen een straal van 250 meter die de app Happn heeft verschijnt op het scherm van de smartphone. Wanneer iemand nieuwsgierig is naar een bepaald persoon, dan kun er worden geklikt op iemand zijn profiel. Men kan precies zien waar en hoe vaak hij/zij de paden met iemand kruist. Wellicht kan er worden gekeken of er sprake is van gemeenschappelijke facebookvrienden, men kan eventueel ook iemand zijn foto’s bekijken en de profieltekst van iemand anders lezen.

 Happn app
app dating

Interesse?

 Wanneer de gebruiker iemand zijn profiel heeft gezien dan zijn er diverse keuzes mogelijk. Het kan zijn dat er totaal geen sprake is van interesse in de desbetreffende persoon. Dit kan een gebruiker laten blijken door het profiel te verwijderen en op het kruisje te klikken. Hij of zij verschijnt wel opnieuw op het scherm wanneer je hem of haar opnieuw tegen bent gekomen. Wanneer de gebruiker van de app iemand leuk vindt dan kun er voor worden gekozen om op het rode hartje te klikken. Dit is compleet anoniem, dit wil dus zeggen dat niemand een bericht krijgt wanneer er op dat hartje wordt geklikt. Dit krijgt iemand alleen te zien wanneer beide personen elkaar leuk vinden. Wanneer dit niet wederzijds is, dan krijgt niemand dit te zien, zo loopt men in ieder geval geen blauwtje.

Het inzetten van charm.

 Wanneer iemand als het ware echt omver geblazen wordt door het zien van een bepaald profiel, dan kun er uiteraard meer worden uitgedeeld dan een hartje. In dit geval kan er voor worden gezoen om op het toverstafje te klikken. Hiermee stuurt men naar iemand een “charm”. Wanneer je dit doet dan krijgt iemand hier wel een notificatie van binnen. Zo weet je als gebruiker wel zeker dat je iemand zijn aandacht trekt, het kan zijn dat de ander dit wel waardeert, maar het kan ook zijn dat dit niet zo is. Vrouwen kunnen onbeperkt charms uitdelen. Mannen moeten na 10 keer charms te hebben gegeven extra charms bijkopen.

Het kan wel eens zijn dat een gebruiker per ongeluk een charm naar iemand stuurt. Helaas, niets aan te doen, deze is nu verstuurd en hij kan niet meer ongedaan worden gemaakt.

Happn dating app

Het krijgen van een crush

Wanneer 2 gebruikers elkaar allebei leuk vinden dan is er sprake van een crush. Nu kan het gesprek worden begonnen. Onder het kopje berichten staan crushes waar mee kan worden gepraat. Men kan er ook voor kiezen om dit pas later te doen.

Happn  tinder

Het is dus niet zo dat de een beter is dan de ander, Tinder is net even iets globaler en Happn is net even iets lokaler.

Happn of tinder?

 Velen vragen zich af of de app beter is dan Tinder. Het is maar net waar de voorkeuren liggen. Het concept van de app Happn is heel origineel en het heeft zo zijn voordelen. Als gebruiker ontmoet je wellicht minder mensen online, maar het stelt een gebruiker wel in staat om mensen te ontmoeten met wie je ook echt daadwerkelijk de paden zijn gekruisd. Zo weet men ten minste zeker dat die potentiële crush dichtbij woont. Je kunt namelijk zien of je iemand vaker tegen komt of niet, en je kunt ook zien waar dit dan is. Dit is meteen een leuk aanknopingspunt. Er is ook kans op wederzijdse interesse door middel van het zenden van charms, misschien komt men wel een profiel tegen waar meer dan 20 keer het pad mee is gekruist. Wanneer 2 gebruikers elkaar leuk vinden dan is Happn de sleutelfactor geweest tot het contact. Er zijn altijd veel mensen die je waarschijnlijk heel leuk zou kunnen vinden, maar waar je compleet langs heen leeft terwijl jullie toch altijd heel dichtbij elkaar zijn.