Helemaal in de ban van het tennisgebeuren? Af en toe graag zelf een balletje slaan of iedere wedstijd van dichtbij willen volgen? Een tennisliefhebber heeft graag al zijn informatie verzameld op één handige en overzichtelijke plek. Zo heeft hij meteen alles bij de hand om volop van zijn favoriete sport te kunnen genieten. Tennis Vlaanderen is in dat geval alvast een uitstekende informatiebron. We vinden er alles wat we altijd al wilden weten over het Vlaamse tennisgebeuren.

Het belang van leden

Naast een recreatief balletje slaan heeft men als Vlaamse tennisspeler natuurlijk de mogelijkheid zich aan te sluiten bij Tennis Vlaanderen. Dit biedt als speler heel wat voordelen. Aansluiten bij een club betekent niet alleen verzekerd zijn, maar ook volledige toegang tot de website en app van Tennisvlaanderen. Maar een club-lidmaatschap is geen vereiste. Ook wie het liever recreatief houdt heeft baat bij een lidmaatschap. Een terrein reserveren wordt dan meteen mogelijk. Ook een beperkte toegang tot de website en app zijn vanaf dat moment mogelijk. De registratie hiervoor verloopt bovendien online.

tennis wedstijd
tennis club

Play for life

Denkt men te oud te zijn voor een partijtje tennis? Sla de bal niet mis. Maar liefst 35 procent van de Vlaamse tennisspelers blijken namelijk vijftigplussers te zijn. Om ook ouderen aan te moedigen te blijven sporten, werd alvast ‘play for life’ opgericht. Als club kan men beroep doen op een ‘play for life’-adviseur om de oudere generatie te begeleiden en extra ondersteuning te bieden. Heel wat handige, geheel gratis ter beschikking gestelde, video’s helpen alvast op weg. Zo geeft Sabine Appelmans graag haar geheimen prijs om blessures beter te voorkomen. De zorgvuldig samengestelde manual van ‘play for life’ biedt dan weer een compleet overzicht aan trainigstips, lessenreeksen en opwarmingsoefeningen op maat van vijftigplussers.

In for the win

Wie zich op competitief vlak wil meten, zal een tornooi natuurlijk niet uit de weg willen gaan. Vlaanderen biedt heel wat tornooien, dit zowel voor jongeren als volwassenen. Leden van Tennis Vlaanderen vinden eenvoudig alle statistieken, aankomende tornooien en rangschikkingen op hun persoonlijke dashboard. Ook de absolute toppers in de Belgische tenniswereld worden hier uitgelicht.

 

Padel: het nieuwe tennis

Wie het even over een andere boeg wil gooien, moet zich misschien wagen aan een spelletje Padel. Padel wint aan populariteit en dat is ook te merken binnen de verschillende tennisfederaties. Heel wat clubs bieden hun leden, naast tennis, nu ook padelmogelijkheden. Al lijkt padel op het eerste zicht redelijk gelijk aan tennis, er zijn toch enkele belangrijke verschillen. Het belangrijkste verschil is hierbij de racket. Een geschikte padelracket bestaat hoofdzakelijk uit carbon en bevat bovendien, naast de nodige gaten, een koordje dat verplicht aan de pols moet worden vastgemaakt.

Tennis

Scheidsrechters

Wie zich waagt aan een competitiespel, beseft het onmisbare belang van een goede scheidsrechter ongetwijfeld. Wie uitgekeken is op het daadwerkelijk zelf spelen, maar geen afscheid kan nemen van het tennisgebeuren, heeft de moegelijkheid zich om te scholen tot scheidsrechter. Naast de grondige kennis van het tennisregelement is ook een inzicht in de plaats van de scheidsrechter op het veld vereist. Wie graag een cursus volgt om zichzelf tot scheidsrechter te maken, kan hiervoor terecht bij één van de opleidingscursussen van Tennis Vlaanderen die regelmatig worden georganisseerd op verschillende locatie’s over heel Vlaanderen.

 

Bron: www.Tennisvlaanderen.be