Dat een bedrijf moet meegaan met zijn tijd is algemeen geweten. Continu op zoek gaan naar nieuwe manieren om te groeien en beter te worden horen bij het leiden van een bedrijf. Het nemen van beslissingen en hierin investeren kan heel wat goede effecten hebben. Zo ook de beslissing om te kiezen voor VoIP oftewel voice over IP. Een geweldige en bovendien slimme manier voor de communicatie binnen en buiten jouw bedrijf.

Wat is VoIP?

Communicatie binnen een bedrijf en ook daarbuiten met klanten, gaat vaak gepaard met een hele centrale of opstelling. Denk maar aan een groot contract met een telefonieprovider waar maandelijks heel wat geld naartoe gaat. Heel deze opstelling en de kosten die erbij horen zijn niet meer nodig van zodra het bedrijf gaat werken met VoIP of voluit voice over IP. Maar wat is dat nu eigenlijk? Dit wil simpelweg zeggen dat je kan bellen via internet. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruikt gemaakt van deze manier van bellen, zowel binnen het bedrijf als daarbuiten met klanten. Het biedt dan immers ook heel wat voordelen.

bellen
bellen via internet

Hoe werkt VoIP?

Overschakelen naar bellen via internet is helemaal niet zo mogelijk en houdt niet veel in. Het enige dat je nodig hebt, is computers of laptops, een internetverbinding en een VoIP toestel. Het enige wat je met dit toestel hoeft te doen is hem aansluiten op het internet. Je krijgt dan een telefoonnummer dat net hetzelfde is zoals een normaal telefoonnummer en op dat nummer kan er dan gebeld worden via het internet. Een volledige telefooncentrale opstellen is dus verleden tijd!

Wat zijn de voordelen van VoIP?

Dat voip telefonie heel wat voordelen biedt voor bedrijven hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. In de eerste plaats is het gewoon een snellere en meer betrouwbare manier van telefoneren. Daarom is deze manier van telefoneren de laatste jaren zo populair geworden. Er zijn bovendien ook tal van extra mogelijkheden zoals koppelingen met een online agenda die gemaakt kunnen worden. Ook is het inspelen op nieuwe ontwikkelingen veel gemakkelijker als je met deze manier van telefoneren werkt. Denk maar aan mensen die in het bedrijf beginnen of die er weggaan. Vroeger kwam er veel meer bij kijken om hier aanpassingen voor te doen.

bellen

VoIP telefonie wordt door heel wat aanbieders aangeboden, het is aan jou om goed te vergelijken en de juiste keuze te maken voor jouw bedrijf!