Vind je het vervelend om steeds te zonnen voor een bruine teint? Er is een zelfbruiner ontwikkeld om jezelf heel makkelijk en snel een kleurverandering te geven. De zelfbruiner bestaat voor het lichaam, maar ook voor het gezicht. Afhankelijk van waar je een bruine teint wilt hebben kun je deze aanschaffen.

Aanbrengen

Hoe werkt de beste zelfbruiner. Voordat je een zelfbruiner aanbrengt moet je de huid eerst goed scrubben zodat alle dode huidcellen verdwijnen en de zelfbruiner kan gaan intrekken in je huid. Smeer de zelfbruiner gelijkmatig over je huid, anders laat hij vlekken achter. Er staat altijd aangegeven hoe lang je het mag laten intrekken op je huid om de kleurverandering te zien.

Verschil

Het verschil tussen zonnebaden en zelfbruiners ligt voornamelijk aan de veiligheid. Zelfbruiners bevatten DHA, dit is niet schadelijk voor de huid. Terwijl de stralen van de zon wel schadelijk zijn voor de huid. De zelfbruiner heeft ook vitaminen en hydraterende stoffen die je huid niet laten drogen, maar juist gezond en stevig maakt. Zonnebaden laten je huid ouder lijken en je hebt ook kans op huidkanker vanwege de stralen.

Betere resultaten

Bij het aanbrengen van een zelfbruiner merk je dat de kleur niet meteen oppakt. Soms zie je na enkele dagen resultaat en in andere gevallen komt er geen verandering. Als je betere resultaten wilt hebben dan kun je jouw huid regelmatig scrubben. Zo een 2 keer per week is al voldoende om de dode cellen te verwijderen. Hierdoor pakt het de bruine kleur snel.

Ruwe plekken moeten extra aandacht krijgen tijdens het scrubben, als je dit niet doet krijgt dat plekje een donkere kleur wat helemaal niet mooi is om te zien.

Ga niet gelijk zwemmen of douchen nadat je de zelfbruiner hebt aangebracht. Anders wordt de werking hiervan afgebroken. Wacht ongeveer 6 uren.

Je kunt de zelfbruiner ook gebruiken voordat je gaat slapen. Door de avond heen gaat het beter inwerken en laat het geen geurtje achter. ‘S morgens neem je dan een lekker geurend bad. Maar als je het overdag gaat aanbrengen en meteen op straat gaat kan dit vervelend zijn voor je omgeving, omdat het een geur achterhoudt.