Is je woonkamer toe aan een heuse make-over? Of misschien wil je de ruimte gewoon wat oppeppen en nieuw leven inblazen? Daarvoor bestaan er gelukkig heel wat trucjes die je een handje kunnen helpen. Lees snel verder!

Speel met verlichting

Verlichting kan een wereld van verschil maken in de sfeer van je woonkamer. Je kiest er best voor om een mix van verschillende soorten verlichting te gebruiken, zoals plafondlampen, staande lampen, tafellampen en gezellige kaarsen. Ook dimmers zijn een makkelijke maar erg gezellige toevoeging aan je woonkamer. Zorg er tenslotte ook voor dat je wat warme sfeerverlichting naast je salon hebt staan om het ‘s avonds gezellig te maken.

Verlichting

Voeg textuur toe

Door te spelen met verschillende texturen kan je meer diepte en interesse toevoegen aan je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan gezellige kussens, een zacht tapijten, gebreide dekentjes en decoratieve wandkleden. Wees niet bang om verschillende texturen te mixen voor een speels effect. Kies voor natuurlijke materialen zoals een houten salontafel en zachte kussens voor een warme uitstraling, of kies voor metallic accenten voor een vleugje glamour.

woonkamer

Breng de natuur naar binnen

Breng wat groen in je woonkamer door er een paar planten te zetten. Planten zorgen niet alleen voor een frisse uitstraling, maar ze zuiveren ook de lucht en kunnen zelfs stress verminderen! Kies voor een mix van grote kamerplanten en kleine vetplanten of kruiden. Je plaatst ze best op strategische plekken, zoals op een salontafel, bij het raam of op een lege plank.

natuur
accessoires

Kies leuke accessoires

Soms hoef je alleen maar een paar accessoires te vervangen om je woonkamer nieuw leven in te blazen. Denk maar aan nieuwe kussenslopen, een trendy vloerkleed, kunstwerken aan de muur of iets opvallend zoals een leuke vaas of een decoratief dienblad. Accessoires zijn de kers op de taart en maken je interieur meteen meer eigen. 

Kies een statement piece

Elke woonkamer heeft een middelpunt nodig, een plek die meteen de aandacht trekt en de ruimte verankert. Dit kan een kunstwerk zijn, een opvallende open haard, een groot raam met een prachtig uitzicht of een speciale hanglamp. Zorg ervoor dat dit middelpunt de ster van de show is en bouw je inrichting eromheen.

woonkamer

Opgeruimd staat netjes

Last but not least, houd je woonkamer netjes en georganiseerd. Een rommelige ruimte voelt al snel chaotisch en onrustig aan. Investeer in opbergoplossingen zoals manden, dozen en planken om spullen uit het zicht op te bergen. Zorg ervoor dat alles een vaste plek heeft en ruim meteen je rommel op wanneer die er is.