Je woning moet je alle ruimte geven om volledig tot rust te komen, nadat je een dag hard gewerkt hebt. Ben je reeds gestopt met werken en geniet je van een welverdiend pensioen? In dat geval doet de woning dienst als plek om te ontspannen met je partner, met je kinderen en kleinkinderen en bijvoorbeeld met vrienden uit de buurt. Het liefst blijf je zo lang mogelijk in deze vertrouwde omgeving wonen. Om daarin te voorzien, kun je verschillende kleine aanpassingen aan het interieur doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van sta op stoelen. Zoals de naam al doet vermoeden helpen deze stoelen je op te staan. Naarmate je ouder en daarmee strammer wordt, kan het veel moeite kosten om zelfstandig uit een diepe fauteuil of bank op te staan. Een sta op stoel maakt het makkelijker voor je. 

relaxzetel

Kies in verschillende kamers voor een relaxzetel 

Om te kunnen ontspannen is het wenselijk jezelf af en toe terug te kunnen trekken. Een moment om een goed boek of bijvoorbeeld tijdschrift te lezen. Zorg dat je niet alleen in de woonkamer de beschikking hebt over een comfortabele relaxzetel; plaats deze bijvoorbeeld ook in de hoek van je slaapkamer. Een andere plek waar de relaxzetel van pas komt is op je kantoor. Sta op van je bureaustoel en neem een moment rust in de relaxzetel. Een relaxzetel is ergonomisch verantwoord ontworpen, om klachten aan onder meer de nek en rug te voorkomen. Waar in huis heb jij een relaxzetel staan? 

Hulpmiddelen voor in de badkamer

Niet alleen in de woon- en bijvoorbeeld slaapkamer kan het slim zijn het interieur iets aan te passen naarmate je ouder wordt. Ook voor de badkamer en een los toilet zijn verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een praktische wandsteun. Deze wandsteun helpt je niet alleen op te staan vanaf het toilet; ook biedt deze ondersteuning tijdens het douchen. Het verkleint het risico dat je uitglijdt op de natte vloer. Die kans wordt nog kleiner, wanneer je een speciale mat gebruikt voor onder de douche. Deze mat bevat een opstaande structuur, wat je meer grip geeft. Een derde hulpmiddel voor in de badkamer is een losse klapstoel, welke je aan de wand onder de douche kunt monteren. Zo kun je tijdens het douchen zitten. Simpele aanpassingen, die maken dat je tot op late leeftijd thuis kunt blijven wonen.