In België hebben we ontzettend veel mooie steden en natuurgebieden. Wij hebben voor je uitgezocht welke bezienswaardigheden in België je echt eens moet bezoeken, en waarvan men zegt: ‘je moet het zien om te geloven’. Heb je een weekje vrij en weet je niet zo goed wat je in eigen land kunt doen, dan zul je na het lezen van deze blog meer dan genoeg inspiratie hebben opgedaan!

Brugge

De stad Brugge

Brugge is de prachtige hoofdstad van West-Vlaanderen. Niet alleen onder Belgen is deze stad populair, maar ook onze buren uit Nederland brengen graag een bezoek aan deze mooie stad. De haven van Brugge zorgde er al voor de 12e eeuw voor dat Brugge een internationaal relevante stad werd. Brugge heeft een mooi historisch centrum waar ontzettend veel te zien en te beleven valt. Je moet het zien om te geloven! Als je een dagje in Brugge bent, raden we je aan om onder andere de Belfort van Brugge te bezoeken. Deze toren is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De toren zelf is ook een echte bezienswaardigheid.

Brugge is ook een stad waar je veel verschillende sporten kunt beoefenen en waar uitdagende outdooractiviteiten georganiseerd worden. Als liefhebber van tennis in Vlaanderen ben je in Brugge bijvoorbeeld aan het juiste adres.

Maak een stedentrip door Oost-Vlaanderen

Niet alleen West-Vlaanderen is prachtig om te zien, héél België kent prachtige bezienswaardigheden. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een stedentrip door Oost-Vlaanderen te maken. Bezoek in dat geval bijvoorbeeld eens Zottegem. Hier kun je heerlijk wandelen in de Zwalmvallei. Een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen, gelegen in de Vlaamse Ardennen. Vergeet ook niet Geraardsbergen te bezoeken. In Geraardsbergen kun je, zo zegt men, het oudste Manneke Pis van heel België vinden. Ben je een liefhebber van de wielrensport? Dan is het aan te raden om ook de Koppenberg te bezoeken. Deze berg was al 25 keer onderdeel van de wielertocht van Vlaanderen. 

Oost-Vlaanderen heeft prachtige steden en rustieke natuurgebieden. Heb je nog nooit de moeite genomen om Oost-Vlaanderen écht te ontdekken, dan geldt: je moet het zien om te geloven! Een stedentrip is de perfecte gelegenheid om Oost-Vlaanderen te ontdekken.

 

Oost-Vlaanderen

Bezoek de hoofdstad van Wallonië

Wallonië

Als je in Wallonië bent mag een bezoek aan de hoofdstad Luik niet ontbreken. Deze stad wordt ook wel La Cité Ardente genoemd. Voor het mooiste uitzicht op de stad, moet je in Montagne de Bueren zijn. Zorg dat je in goede conditie bent, want je zult 374 treden moeten beklimmen. Dit is zeker de moeite waard, maar je moet het zien om te geloven. Als liefhebber van fotografie kun je vanaf Montagne de Bueren prachtige foto’s van de stad schieten. Ook kun je er prachtige selfies maken.

België

Zelfs tijdens de coronacrisis valt er in ons land voldoende te beleven

Nu corona een grote invloed op ons leven heeft, zijn er veel mensen die zich vervelen. Met je vriendengroep gaan stappen zit er misschien even niet meer in, maar alsnog valt er voldoende te beleven in België. Bestel je leesbrillen online en ga even goed zitten voor de informatie hieronder, want na het lezen van deze blog zul jij je niet langer vervelen! Hieronder hebben we namelijk de mooiste natuurgebieden van heel België voor je opgesomd. Als je van wandelen houdt, dan hoef je niet naar een ver oord om heerlijk tot rust te komen. Hier in België hebben we namelijk prachtige natuurgebieden.

Nationaal Park Hoge Kempen

Hoge Kempen is niet alleen populair onder wandelaars, maar ook onder liefhebbers van paardrijden en mountainbiken. Dit natuurgebied bestaat uit zowel bos als heide en beslaat een oppervlak van meer dan 12.000 hectare! Een natuurgebied waar van alles te zien valt en waar je heerlijk kunt genieten van de rustige omgeving.

Hoge Kempen
Sonian Forest

Sonian Forest

Brussel is tijdens de coronacrisis iets minder levendig dan we gewend zijn. Nabij Brussel ligt echter Sonian Forest, nog een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Stappen als in uitgaan kun je er niet, maar we raden je zeker aan om dit gebied eens te bezoeken. De bossen van Sonian Forest zijn voornamelijk gevuld met hoge beukenbomen. Als je graag in een groene omgeving wandelt, dan is dit the place to go. Met woorden valt moeilijk te beschrijven hoe mooi deze plek is, je moet het zien om te geloven.

Andere mooie natuurgebieden in België

We kunnen tientallen pagina’s volschrijven over de mooiste natuurgebieden van België, maar woorden doen deze prachtige gebieden tekort. De volgende natuurgebieden moet je echt eens bezoeken:

  • Parc De Furfoorz
  • Vallei van de Zwarte Beek
  • Watervalbos