Een kapsalon eten, u zult wel denken. Een kapsalon is niet alleen een salon met kappers die uw haren knippen, maar het is ook een gerecht! Wat is een kapsalon eigenlijk? Het is het meest favoriete gerecht van de meeste snackbars. Ook in kebabzaken kunt u vaak kapsalon eten. De klassieke kapsalon bestaat uit friet, shoarma, kaas en salade. Het is ooit begonnen bij een kapper in Rotterdam die zijn favoriete ingrediënten bij elkaar deed. Dit werd een kapsalon! Er zijn tegenwoordig een hoop varianten op de klassieke kapsalon die u kunt eten, maar hieronder zullen we u vertellen hoe u een kapsalon maakt.
De basis van de kapsalon
De basis is friet, met daarover shoarma, een plak gesmolten kaas en salade. De saus mag natuurlijk niet ontbreken en is vaak een combinatie van mayonaise, knoflooksaus en eventueel sambal.
Kapsalon: de ingrediënten
– 1 tomaat
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– een stukje komkommer
– een stukje zoete paprika
– 2 handjes ijsbergsla
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels yoghurt
– 2 tl harissa
– 400g shoarmavlees
– 2 plakken kaas
– cayennepeper
– shoarmakruiden
– olijfolie en bakboter
– 500g frietjes
– aluminium bakjes
Bereiding kapsalon
Bak de friet in een friteuse. Wilt u liever minder vette friet? Kies dan voor ovenfriet. Doe de cayennepeper en shoarmakruiden over het vlees. Bak het vlees in wat bakboter en olijfolie. Meng vervolgens voor de saus de mayonaise, yoghurt en harissa naar smaak door elkaar. Doe er ook een teentje knoflook doorheen. De saus kunt u nog even opzij zetten.
Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes, de paprika en ui in ringen. Deze gaan straks over de kapsalon.
Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden. Doe de goudbruin gebakken friet in de aluminium bakjes. Daarop doet u het shoarmavlees en de plakken kaas. Zet deze 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Haal daarna de bakjes uit de oven en garneer het met de sla, tomaat, ui, komkommer en paprika.
Wilt u een keer iets anders? Er zijn ook andere varianten zoals kapsalon met vis in plaats van shoarmavlees, döner of kapsalon met pindasaus.
Liever een kapsalon ergens eten? Dat kan! In België zijn er al verschillende snackbars en kebabzaken die de kapsalons ook op de menukaart hebben staan. Wanneer u een avondje uit bent geweest kan het soms heel lekker zijn om een ‘vette hap’ te eten. Dan is een kapsalon een hele goede uitkomst.