Seksuele cravings zijn puur natuur. Het orgasme is een geliefde hogere toestand van zijn. Wat een orgasme is, dat weten we allemaal wel en waarom mannen een orgasme krijgen ligt voor de hand. Maar waarom vrouwen tot een hoogtepunt kunnen komen, is minder vanzelfsprekend. Laten we in de wereld van het orgasme duiken!

Wat is het nut van een orgasme bij vrouwen?

Hoe we tot een orgasme komen is wel duidelijk. Een orgasme bereik je doorgaans met seks. Seks met jezelf, of met iemand anders. Er zijn wel mensen die spontaan orgasmeren, maar dat is een andere kwestie. Waarom vrouwen precies tot zo’n hoogtepunt komen is algemeen minder bekend. Het is een interessant gegeven waar lange tijd geen zekerheid over bestond. Wat blijkt? Het is nog maar enkele jaren geleden dat er een studie werd gedaan naar het waarom van het vrouwelijke orgasme. Ze kwamen tot de conclusie dat de reden dat vrouwen een orgasme krijgen, een overblijfsel is van de evolutie van zoogdieren waarbij het orgasme noodzakelijk was om de ovulatie te activeren. Bij mensen is het vrouwelijk orgasme dus een ‘cadeautje van de evolutie’, zeg maar. Bedankt natuur!

een orgasme bij vrouwen
orgasme

Het orgasme als natuurlijke anti-depressant

Tijdens een orgasme laat je lichaam de gelukshormonen (of neurotransmitters) serotonine en endorfine vrij. En die stofjes maken je helemaal happy en extatisch. Dus, heeft die winter en die helse lockdown je in een dipje geduwd? Dan is regelmatig een momentje voor jezelf nemen misschien wel hoognodig. Dim de lichten, steek een kaarsje aan en zet iets leuks op voor jezelf, ga eerst eventueel wat glijmiddel kopen en je bent zo vertrokken. Maar het hoeft natuurlijk geen solospel te zijn, een orgasme met twee maakt net zoveel, of misschien juist wel meer gelukshormoon aan: sharing is caring. Je wordt er trouwens niet enkel gelukkig van, endorfine is naast een geluksmaker ook een natuurlijke pijnstiller: Na het orgasme komt er dopamine vrij waardoor we ons relaxed en comfortabel voelen. Het orgasme is eigenlijk gewoon één groot feest van lekkere stofjes in ons lichaam.

Zin gekregen?

Top! Leef je helemaal uit, alleen of met een partner. Heb je een extraatje nodig om op gang te komen? No shame in that game, er zijn ontzettend veel speeltjes en sekstoys waarmee je helemaal wild kan gaan. Conclusie van het verhaal? Liefde, zelfliefde en lekkere stofjes jongens, daar draait het om en die natural high die is natuurlijk lekker meegenomen.