In een wereld die draait om technologie en gemak, is het vinden van manieren om meer beweging in je dagelijkse routine te integreren een uitdaging. Maar met wat creativiteit en een voldoende motivatie kun je moeiteloos meer lichaamsbeweging in je leven opnemen. Het zit hem namelijk slechts in kleine zaken zoals de trap nemen in de plaats van de lift. Nood aan meer tips? Hier vind je er alvast vijf. 

1. Openbaar vervoer actief gebruiken

Als je gebruikmaakt van het openbaar vervoer, maak er dan een gewoonte van om een halte eerder uit te stappen en de rest van de weg te lopen. Op dezelfde manier kun je, als je met de auto gaat, ervoor kiezen om wat verder van je bestemming te parkeren en te genieten van een ontspannen wandeling. Dit is niet alleen een slimme manier om extra stappen aan je dag toe te voegen, maar het geeft je ook de gelegenheid om je omgeving op een andere manier te verkennen.

lopen

3. Beloon jezelf na beweging

Het is enorm belangrijk dat beweging verandert in een gewoonte. Ben je het bijvoorbeeld niet gewend om elke dag te gaan sporten, maar houd je je toch al enkele weken aan je zwemschema? Beloon jezelf dan met de nieuwste badmode van je favoriete merk. Zulke zaken blijven je motiveren om nog langer vol te houden, en beweging niet meer te bekijken als een opgave.

beweging<br />

2. Wandel- en praatsessies

Inkomende oproep? Neem op en ga even van je stoel af. Door hier gewoonte van te maken, zal je merken dat je dagelijks aantal stappen aanzienlijk toeneemt. Wist je trouwens dat wandelen een zeer efficiënte manier is om enkele kilo’s te verliezen als je je slecht in je vel voelt? Voor je het weet loop je weer vol zelfvertrouwen op het strand in je favoriete bikini’s. Bovendien is het verbazingwekkend hoe een simpele verandering zoals deze je mentale gezondheid verhoogt.

Wandel- en praatsessies

4. Beweeg tijdens schermtijd

Met je smartphone of laptop bezig zijn hoeft niet gelijk te staan aan stilzitten. Doe bijvoorbeeld squats, lunges, push-ups of zelfs yoga-houdingen terwijl je je favoriete serie kijkt. Dit is een geweldige manier om je actief te houden zonder extra tijd in je schema te hoeven plannen. Je zult merken dat de tijd voorbij vliegt terwijl je je concentreert en tegelijkertijd je lichaam uitdaagt. Het is een win-win situatie waarbij je jezelf trakteert op entertainment en beweging.

 Beweeg

5. Installeer een bewegingsapp

Bent u op zoek naar sexy lingerie? Dan mag de ‘peek-a-boo’ lingerie dit jaar zeker! Bij deze lingerie ziet u nét iets meer zitten dan normaal. Vaak wordt er bij doorschijnende lingerie veel gebruik gemaakt van kant, wat tegelijkertijd ook een zeer vrouwelijk en romantisch effect geeft. U moet er van houden, maar het is zeker de moeite waard om eens te proberen.