Aan Technologiecampus Gent voert u experimenten uit in een sterk uitgebouwde infrastructuur. Met de opleidingen van Technologiecampus Gent bereidt u zich voor om door te gaan in bijvoorbeeld lichttechnologie, duurzaam bouwen, (bio)chemische ingenieurstechnieken, mechatronica of marietieme technieken. U wordt aan deze campus opgeleid tot industrieel ingenieur. Als u hier wilt studeren moet u het leuk vinden om producten, processen en diensten te verbeteren. Zo helpt u mee aan een betere wereld.

De opleidingen

U wordt opgeleid tot industrieel ingenieur. Enkele opleidingen die u kunt volgen aan de Technologiecampus zijn bouwkunde, chemie en elektromechanica. Wilt u na uw Bacheloropleiding nog een Masteropleiding volgen? Dan kan dat ook aan de campus. Wilt u verder studeren als industrieel ingenieur? Dan kunt u bijvoorbeeld de Master of Science in Civil Engineering of de European Master of Science in Sustainable Food System Engineering, Technology and Business volgen. Ook vallen Postgraduaten binnen de mogelijkheden.
Wilt u graag onderzoek doen? De campus heeft ook onderzoeksopleidingen zoals Duurzaam bouwen, Enzym-, Fermentatie- en Brouwerijtechnologie of Laboratorium voor Lichttechnologie.

opleiding
Technologiecampus Gent

De campus

 De Technologiecampus Gent is een hele gezellige campus. Het gebouw is omgeven door veel groen en er is speciale aandacht voor milieuzorg. De campus neemt dan ook deel aan het Milieucharter. De campus ligt aan de rand van de stad en is te voet of met de fiets goed bereikbaar vanuit het centrum. Ook stoppen er trams en bussen voor de campus en u er is een mogelijkheid om gratis te parkeren. In totaal studeren er zo’n 3500 studenten aan de campus. Wanneer u even rust zoekt is er een ruimte voor stilte en rust in de groene

Een thuisgevoel

Veel studenten van de Technologiecampus geven aan dat ze zich echt thuisvoelen op de campus. Dat komt omdat zij hun dagelijks leven daar doorbrengen en is echt hun vertrouwde plek geworden. Ook weten ze dat ze hier hun carrière aan het opbouwen zijn en dat is natuurlijk een belangrijke periode in het leven. De campus heeft ook als doel dat studenten zich meteen thuisvoelen.

Ruimtegevoel

De campus wil de ruimte en ruimtegevoel optimaal benutten. Er zijn daarom verschillende gebouwen waartussen open ruimtes zitten. Iedereen wordt hierdoor uitgenodigd de hele campus te ontdekken en dat ze zich vermaken in de open ruimtes tussen de gebouwen. Ook is er een studentenrestaurant die werd uitgebreid van 600 naar 1200 zitplaatsen.

studenten
Technologiecampus

Inspirerende omgeving

De Technologiecampus Gent is een inspirerende omgeving waar het leuk is om te leren. De campus vindt het belangrijk dat de talenten maximaal kunnen worden ingezet en dat ze zich goed voelen. De omgeving bepaalt tenslotte voor een groot deel de mate van welzijn. De campus is een aangename omgeving en studenten worden uitgedaagd om innovatieve oplossingen voor nu en voor de toekomst. Ook maatschappelijke vraagstukken worden besproken zoals klimaat, duurzaamheid en mobiliteit.

Wat zeggen studenten?

Wat zeggen studenten eigenlijk over de Technologiecampus Gent? Studenten geven aan dat ze het fijn vinden dat het zo groot is en dat er veel mogelijkheden zijn. Ook geven ze aan dat het leuk is dat er veel activiteiten worden gedaan door Stuvo+. Volgens studenten is het goed bereikbaar per OV en dat is prettig omdat veel studenten op kot zitten. Daarnaast vinden studenten het leuk dat ze samen buiten kunnen zitten in de pauze en dat er een fijne sfeer is tussen de studenten. Het is een beperkte groep en dat maakt dat er makkelijker contact gemaakt kan worden naar andere richtingen.

Studeren in Gent

Studeren in Gent

Gent is een bruisende studentenstad waar u veel creativiteit terugvindt en waar veel mogelijkheden zijn voor sport en ontspanning. De binnenstad van Gent is prachtig en gevarieerd met talloze horecagelegenheden. Het is een van de gezelligste steden van België.

Studenten geven aan dat er altijd iets te doen is en dat Gent een stad is die écht leeft. Er zijn verschillende uitgaansbuurten: er zijn plekken waar je kunt dansen maar er zijn ook café’s waar je iets kunt drinken. Ook geven ze aan dat studenten overal vandaan komen en iedereen heeft verschillende interesses, wat het zeer divers maakt.

Overweegt u een opleiding aan de Technologiecampus Gent? Een goede keuze dus!