Niet meer van het scherm weg te branden

Jonas van Geel is een Vlaamse acteur. Hij werd geboren op 10 december 1984. Na zijn studies aan de studio Herman Teirlinck begon hij zijn carrière met gastrollen in de Vlaamse tv-series Flikken, Witse en Goesting. Tegen De Sterren op betekende voor hem de echte doorbraak. Hij was geweldig in het imiteren van bekende Vlamingen zoals Erik Van Looy, de politica Caroline Gennez en de zanger Christoff.

Tegen de sterren was vanaf 2010 vijf seizoenen lang een van de meest bekeken programma’s in België, meer bepaald in Vlaanderen. De hoofdrolspelers waren Jonas Van Geel, Walter Baele, Nathalie Meskens, Barbara Sarafian, Ivan Pecnik, Chris Van Espen, Clara Cleymans, Guga Baúl, Tine Embrechts en Ella Leyers. De show won ook driemaal de prijs voor het beste komedieprogramma op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. En sinds het tweede seizoen was er in elke aflevering minstens een beroemdheid aanwezig.

Ondertussen werd hij ook presentator bij de commerciële zender VTM. Hij is ondertussen niet meer weg te branden van het tv-scherm. Maar ook daarbuiten is hij erg actief als musicalacteur en zanger. Hij speelde tijdelijk ook een hoofdrol in de musical 40-45 waarvan de voorstelling tijdelijk stilgelegd zijn vanwege de Covid-19 crisis. Door een overladen agenda heeft hij de rol na enige tijd doorgegeven aan James Cook.

 tv-series
 zanger

Hij speelde een hoofdrol in een film van Stijn Coninx

‘Niet Schieten’, bracht de Vlaamse Vlaams regisseur Stijn Coninx en acteur Jan Decleir 25 jaar na de film ‘Daens’ samen. De film is gebaseerd op het boek en het leven van David Van de Steen, die zijn ouders en zus verloor bij de aanslag op de Aalst Delhaize in 1985, de laatste toegeschreven aan de Brabantse moordenaars. ‘Niet Schieten’ begint met de aanslag op 9 november 1985 op de Delhaize-supermarkt in Aalst. David Van de Steen was toen 9 jaar oud en werd door zijn grootouders opgevangen na de dood van zijn ouders en zus in de laatste aanval die aan de Brabantse moordenaars werd toegeschreven.

Naast Jan Decleir die de rol van de grootvader van David Van de Steen zal spelen, vinden we Viviane De Muynck in de rol van de grootmoeder, de broers Mo en Kes Bakker in de rol van David op 9 en 12-jarige leeftijd. Jonas Van Geel zal de rol van David als volwassene spelen.

Film

Overvolle agenda maakt einde aan hoofdrol in de musical 40-45

Jonas Van Geel was er trots op dat hij en Jelle Cleymans alle shows in 40-45 zouden spelen, ongeacht hoe lang de musical duurde, maar niets is minder waar. De aardige acteur, presentator en zanger werd vanaf januari 2019 vervangen door James Cooke. Jonas had teveel werk voor tv en vertelde Studio 100, de organisator dat 40-45 niet volgens plan verliep. Paniek bij Studio 100, die niet alleen op zoek moest naar een waardige opvolger. Ondertussen is de duizendpoot Jonas Van Geel een zangcarrière begonnen samen met zijn boezemvriend Jelle Cleymans. Ze treden op onder de naam Cleymans en Van Geel. Op hun eerste album staat een nummer dat bij veel vrouwen de wenkbrauwen deed fronsen. Het is volgens velen vrouwonvriendelijk, omdat het onder andere over stalken gaat. Ondertussen is de storm gaan liggen en bouwen de twee verder aan hun zangcarrière als duo.

Ook privé gaat het Jonas Van Geel voor de wind. Vorig jaar werden hij en zijn vriendin Evelien Bosmans de trotse ouders van een eerste zoontje Charlie.