“Dichter bij voetbal”: nieuwe merkidentiteit voor de Belgische Pro League

Traditioneel is begin juli het moment voor een nieuwe start in het Belgische voetbal. De teams hergroeperen zich met nieuwe spelers en nieuwe outfits. Ook de profcompetitie staat in de startfase. Na 10 jaar heeft de Jupiler Pro League profcompetitie haar visuele imago vernieuwd. Door samenwerking met het merkbureau Mirror Mirror begon Pro League met een blanco vel papier, gericht op de basiselementen. Het resultaat is een merk dat zich richt op de core business van professionele competities: een bal, twee teams.

Merkenbureau Mirror Mirror is hier trots op. Hun doel was om de eigenheid en identiteit van de professionele competitie om te zetten in een globaal visueel beeld. Deze identiteit weerspiegelt perfect de betekenis van de organisatie: enthousiasme, emotie, eenheid en lokale kenmerken Ze hebben een modern en krachtig merk gemaakt dat zich ontwikkelt tot een dynamisch visueel systeem, en ze hebben een toolkit voorgesteld die professionele competities kan helpen een duurzame band op te bouwen tussen clubs, spelers en fans. De nieuwe slogan: Dichter bij het voetbal” weerspiegel het doel waar het bestuur van de Jupiler Leguea wil voor staan.

Het seizoen-voetbal

Op de tweede speeldag Standard tegen Waasland-Beveren, Anderlecht tegen Sint-Truiden, Charleroi tegen Oostende en Moeskroen tegen Mechelen. Club Brugge verhuist naar Eupen.

De klassieker tussen Standard en Anderlecht is gepland voor de 14e speeldag, net als de Vlaamse derby tussen Gent en Club Brugge.

Het seizoen 2020-2021

De kalender voor het seizoen 2020-2021 is bekend en zal nu waarschijnlijk niet meer veranderen. Een eerste versie van de kalender was begin juli al uitgebracht, maar de gedwongen verandering van een 16-team Pro League naar een 18-team Pro League op vrijdagmiddag heeft het programma op zijn kop gezet. De Pro League had de wijziging echter al gepland en had al gedacht aan een kalender met de toevoegingen van Waasland-Beveren, Beerschot en OHL. Na heel wat juridische gevechten over promotie vanuit 1B weten de clubs eindelijk wat hen te wachten staat. De competitie start op 8 augustus. De Brugse kampioen begint zijn seizoen op zaterdag om 16.30 uur tegen Sporting Charleroi in de openingswedstrijd van het seizoen, zoals al voorzien was in de eerste kalender. Om 19 uur is het de beurt aan Standard Luik om voor een wedstrijd tegen Cercle Brugge, terwijl Antwerpen tegelijkertijd gastheer is van Moeskroen. Anderlecht start hun seizoen op zondag 9 augustus in KV Mechelen.

De wedstrijden die in de provincie Antwerpen worden gespeeld, zijn in dit stadium opgenomen in de Pro League-kalender, maar zijn onderhevig aan lokale beslissingen over Covid-19. De Pro League blijft zich inzetten voor opbouwend overleg met de bevoegde autoriteiten om de uitoefening van het beroep voor haar clubs te garanderen.

voetbal sport

Voorlopig zonder publiek en met strenge regels

De wedstrijden moeten voorlopig allemaal zonder publiek gespeeld worden. Tijdens de recente bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp hielden de spelers van Antwerp zich bij de viering van de bekeroverwinning niet aan de coronamaatregelen. In de loop van de week wordt nog beslist welke maatregelen er komen om de spelers en trainers te verplichten zich aan de regels te houden. Het is, na het vroegtijdig stopzetten van de competitie vanwege Covid-19, uitkijken naar de start van de nieuwe competitie.