Heb jij een onderneming en wil jij graag de goede sfeer op de werkvloer verbeteren of behouden? Dan is teambuilding een goede oplossing. Wanneer mensen namelijk dichter tot elkaar komen gaan ze elkaar beter begrijpen. En begrip is de sleutel om tot een goede sfeer te komen. Mensen kunnen elkaar beter verdragen en voelen beter aan wanneer ze bij moeten springen om een ander te helpen met een lastige klus. Dit zorgt uiteindelijk ook weer voor een betere dienstverdeling of een beter eindproduct. Vaak weten mensen niets van elkaar, omdat ze het moeilijk vinden om zich bijvoorbeeld te uiten. In een zakelijke omgeving is deze stap nog lastiger. Gelukkig zijn er leuke oplossingen die bijdragen aan de teambuilding.

Ondernemersreis

Ondernemersreizen zijn een goede oplossing voor teambuilding. Met een ondernemersreis ga jij samen met jouw personeel op reis naar een ander land of gewoon in eigen land. Tijdens de reis werk jij gezamenlijk aan een project, jullie hebben allemaal één doel. Samen voor een goed eindresultaat zorgen. Deze reizen zijn ook erg leerzaam, bovendien is het goed voor een mens om af en toe in een andere omgeving te zijn. De bedrijven die deze ondernemersreizen aanbieden zorgen vaak voor leuke activiteiten buiten het werken om. De activiteiten brengen jouw personeel buiten hun comfortzone, zo komt iedereen dichter tot elkaar omdat je op dat moment automatisch naar het vertrouwde gaat zoeken. In dat geval je collega of leidinggevende. Samen stap jij even uit de dagelijkse sleur. Ook ga jij gegarandeerd jouw netwerk uitbreiden omdat je tijdens zo’n reis vaak nieuwe mensen leert kennen. Dit kan weer samenwerkingsverbanden opleveren, niet slecht voor jouw onderneming.

teambuilding
Hypotheek

Belasting

Vraag het even na bij de boekhouder, maar volgens de belastingdienst vallen de kosten van een ondernemingsreis of workstation onder gemengde kosten. Het zakelijke deel hiervan kun je gerust fiscaal aftrekken.

De mogelijkheden

Je kunt kiezen om ergens na het werk te dobberen in de zee, of om een berg te beklimmen. Maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken. Ervaar samen hoe het is om bijvoorbeeld als vluchteling te leven in Nederland. Hoe gaat het er nou aan toe in zo’n asielzoekerscentrum? Vaak hoor je verhalen vanuit de media, maar met eigen ogen zien is natuurlijk altijd beter. Hoe zit het nou precies met een verblijfsvergunning? Waar krijgen vluchtelingen mee te maken? En hoe ziet de inburgeringscursus er nou precies uit? Zou jij die zelf wel behalen? De antwoorden kun jij allemaal krijgen tijdens een ondernemingsreis.

teambuilding
Lening

Samen Hardlopen voor Teambuilding en Uitdaging

Je hoeft natuurlijk niet samen op reis om aan teambuilding te werken. Je kunt ook op de werkvloer hardloop doelen stellen. Ga samen gezond het nieuwe jaar in door te hardlopen. Daag elkaar uit om bijvoorbeeld af te vallen, verbeter elkaars afstanden en tijden. Dit zorgt uiteindelijk voor leuke gesprekken en een leuke uitdaging naast het werk. Ook verbeter jij de fitheid van jouw personeel.