Menig wielrennerfanaat weet ondertussen wel wie Wout is. De jongeman is namelijk één van de beste wielrenners ter wereld en heeft nog veel in zijn mars. Momenteel heeft hij maar liefst 78 overwinningen op zijn naam staan, maar weet je nog hoe hij begonnen is aan zijn carrière? Hoe hij zijn doorbraak heeft gemaakt? We overlopen het samen met je mee.

Wie is Wout?

Op 15 september 1994 werd Wout geboren in Herentals. Hij is de zoon van Ivonne Boeckx en Henk Van Aert. Wout is sinds 2018 getrouwd met huwelijkspartner Sarah De Bie. De wielrenner is sinds 2019 deel van het Hollandse team Jumbo-Visma, met een contract lopende tot 2024.

wielrenner

De start

Wie het wielernieuws in België de afgelopen jaren wat gevolgd heeft weet dat Van Aert begonnen is als veldrijder. De 27-jarige man van Herentals wist maar liefst 3 jaar op rij de wereldtitel veldrijden voor zich te pakken, dit in 2016, 2017 en 2018. De Belgische titel veldrijden won hij zelfs 4 keer, met zijn meest recente winst in 2021. Het succesverhaal in het veldrijden was voor Wout duidelijk niet genoeg, aangezien de Herentalsenaar ook naar de top stootte in het wegwielrennen.

wielernieuws

Van Aert op de weg

Al vanaf 2014 toonde Wout Van Aert groot potentieel om het ver te schoppen in het wielrennen. Dit potentieel uitte zich in zijn eerste UCI winst in 2016. 

Van hieraf aan ging het enkel in stijgende lijn voor de nieuweling in de sport. Het jaar erna volgden maar liefst 13 overwinningen en de volgende 2 seizoenen zelfs 18 overwinningen. 

Ook nu blijft Wout zichzelf steeds bewijzen, in 2020 won hij de eerste wielerklassieker van het seizoen, Milaan-San Remo. Verder werd hij in hetzelfde seizoen tweede op de Ronde Van Vlaanderen, eerste op het Italiaanse Strade Bianche en tweede op het WK tijdrijden.

Maar ook in het seizoen van 2021 wist Van Aert van geen ophouden. Overwinningen op Gent-Wevelgem en Amstel Gold Race mag hij toevoegen aan zijn Palmares. Ook dit seizoen is Wout goed op weg naar een topseizoen, met een eerste plaats op de E3 Saxo Bank Classic en De Omloop Het Nieuwsblad. Zijn strafste prestatie was toch een tweede plaats op het wereldbefaamde Parijs-Roubaix.

wielern

Een mooie toekomst

Als Wout dit niveau blijft aangaan de komende jaren, is er geen twijfel mogelijk dat hij onder de legendes van het wielrennen zal eindigen. Wij zijn alvast enorm benieuwd naar wat de jongeman nog allemaal laat zien, zowel op het veld als op de weg.