Sinds het begin van de Jupiler Pro League heeft Antwerp zich als straffe ploeg bewezen. In de derby tegen Beerschot hebben ze weer getoond waar ze tot in staat zijn: tot 6 maart is Antwerp de club van ‘t stad. Hoe zijn ze hier geraakt?

voetbal
voetbal
voetbal

The Great Old, terug great?

Royal Antwerp Football Club, the Great Old, the Reds, hoe je ze ook noemt: kortweg Antwerp is de oudste Belgische voetbalclub en is gevestigd in het Bosuilstadion in Deurne, Antwerpen. Begin december was er terug de eerste derby tussen de twee ploegen van Antwerpen, Beerschot en Antwerp, na 16 jaar. Hoe komt het dat dit zo lang geleden is? Antwerp (en ook Beerschot) beleefde(n) de voorbije jaren wat dieptes en zakten naar lagere regionen. In 2017 keerde Antwerp na 13 jaar in tweede klasse terug naar eerste klasse en in 2019 speelt Antwerp voor het eerst na 22 jaar terug Europees voetbal. Vorig seizoen werd de samenwerking met trainer Bölöni stopgezet waarna Leko en uiteindelijk Vercauteren hem opvolgden. In 2020 werd Antwerp middenspeler Lior Refaelov bekroond met een gouden schoen.

In de Jupiler Pro League stand staat Antwerp nu op plaats 2 achter het verrassende Union Sint-Gillis, met maar enkele punten verschil. De komende matchen in de Jupiler Pro League zullen voorlopig zonder publiek worden gespeeld tot eind december nadat het bestuur van Pro League dit maandag 6 december heeft beslist.

Derby van 6 december: Nainggolan verrast

Op 6 december kwam er een derby tussen Beerschot en Antwerp waarbij Nainggolan in de 59ste minuut verraste met een voortreffelijke goal. De score van het voetbal spel eindigde op 0-1 voor Antwerp. Het is wel Nainggolan die door Beerschot-supporters uitgejouwd werd die met zijn doelpunt de match heeft beslist. Nainggolan voetbalde van zijn 10 tot 16 jaar bij Beerschot, waarna hij naar Italië verhuisde omdat hij naar eigen zeggen geen contract aangeboden had gekregen. Zelf relativeert Nainggolan de frustraties dus van de ploeg: hij geeft in een interview met Het Nieuwsblad aan dat mocht hij op zijn 16 ook door Beerschot zijn uitgenodigd om naar de échte beloften te gaan, dat hij niet naar Italië zou zijn verhuisd. Door de match te beslissen, geeft hij alleszins een duidelijk antwoord op de supporters.

Tot 6 maart is Antwerp dus de ploeg van ‘t Stad. Blijven ze voor een tijdje de ploeg van Antwerpen? Wij zijn alvast benieuwd naar wat nog komt in de Jupiler Pro League.

voetbal