Ondernemers zijn voortdurend op zoek naar kansen om zich te onderscheiden van concurrenten. Voor een groot deel zit dit in het product of de service die geboden wordt aan consumenten. Tegelijkertijd is het belangrijk om rekening te houden met het belang van een goede online representatie van het bedrijf. Kiest u voor een goedkope vormgeving van uw website die tal van andere bedrijven ook hebben, dan is het lastig om uw bedrijf zich te laten onderscheiden. Daarbij komt het minder professioneel over. Een webdesigner in Antwerpen of bijvoorbeeld Brussel kan bedrijven helpen bij het ontwikkelen van een vormgeving voor de website. In dit artikel leest u er meer over. 

webdesigner

Van een idee naar een compleet webdesign

Een webdesigner is gespecialiseerd in het uitwerken van een eerste concept tot aan een volwaardig webdesign. Ga eens om tafel met een webdesigner in de buurt, om samen te brainstormen over een type ontwerp die past bij uw organisatie. Belangrijk hierbij is dat het webdesign niet alleen uniek is, maar ook goed aansluit op de doelgroep van uw organisatie. Het ene bedrijf heeft een hele zakelijke doelgroep, terwijl andere organisaties zich voornamelijk richten op jongeren. Het verschil zit hierbij niet alleen in de indeling van pagina’s, maar bijvoorbeeld ook in het gebruik van verschillende kleuren. Kies bij een zakelijke doelgroep voor donkerblauw of zwart. Een jongere doelgroep verwacht felle, opvallende kleuren als geel en oranje. 

Kijk verder dan een webdesign alleen 

 

Houd er rekening mee dat de online representatie van een organisatie meer is dan een webdesign alleen. Het is belangrijk dat een consument uw bedrijf ook weet te vinden op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Het gebruik van sociale media is steeds belangrijker geworden voor bedrijven. Hier hebben consumenten de mogelijkheid om vragen te stellen en de interactie aan te gaan. Die interactie is belangrijk om de naamsbekendheid van uw organisatie te verbeteren. Een webdesigner kan vaak helpen bij het ontwerp van bijvoorbeeld een fraaie header. 

webdesign

 

Laat u adviseren door een webdesigner 

Niet onbelangrijk; een webdesigner heeft vaak de ervaring om u te kunnen adviseren over een type vormgeving die past bij uw organisatie en doelgroep. Door u te laten adviseren kunt u zich tegelijkertijd laten inspireren. Kijk naar eerder werk van een webdesigner om te bepalen wat u passend vindt voor uw organisatie. Het is vaak niet eenvoudig om van een wild idee naar een eerste concept te komen zonder hulp van een professioneel webdesigner.